Galan som tänjer gränserna, eller?

FILMEN

"Over the Limit" heter galan och namnet antyder ju onekligen att man tänjer på gränserna. Nu stämmer dock inte detta till 100%, det måste man allt konstatera. Visserligen är matcherna rätt kul, men jag vet inte riktigt om jag tycker man tänjer så mycket på gränserna så värst mycket.

I inledningsmatchen möts Drew McIntyre och Kofi Kingston och det är interkontinentalbältet som står på spel. McIntyre fick bältet på ett minst sagt tvivelaktigt sätt, men nu måste han försvara det mot Kingston. Personligen så giller jag McIntyre och hans dryga stil men tyvärr är Kingston hans raka motsats. Riktigt tråkig. Matchen funkar dock men jag skulle hellre se att McIntyre fick en annan huvudmotståndare.

I matchen därefter är det R-Truth mot Ted DiBiase. Ted är ju som många säkert redan vet Million Dollar Mans son och precis som sin far har han nu skaffat sig ett miljiondollarbälte och anställt Virgil som livvakt. Virgil är samma Virgil som jobbade med hans far under en period. Detta ger en liten hint om att WWE förmodligen kommer att satsa på Ted och det är ju kul. Sen får vi se om han går lika långt som sin far. Tyvärr möter han här supertråkige R-Truth.

Sen är det dags för CM Punk att entra ringen. Med sig har han sitt Straight Edge Society och hans motståndare den här gången är Rey Mysterio. Det som står på spel är, som på "Extreme Rules"-galan Punks hår och Reys vara eller inte vara i Punks sekt. Förra gången gick matchen Punks väg, men frågan är om han kan rädda håret en gång till...

Därefter följer en match om unified tag team-bältet. Nu ska The Hart Dynasty försvara bältena mot The Miz och Chris Jericho. Matchen blir rätt bra och Hart Dynasty är dukiga brottare men Miz och Jericho har så otroligt mycket bättre personligheter. Dock tror jag Jericho skulle ha tjänat på att stanna kvar hos The Big Show.

Efter tag team-matchen (det är föresten lite synd att det finns så få stora tag team idag) blir det de stora namnens tur. Först ut är Edge och Randy Orton. Detta upplägg inleddes när Edge gav sig på Orton för att göra ett intryck på brottarna i RAW dit han nu draftats. Orton gillade dock inte att bli påhoppad så nu är kampen mellan dessa igång. Båda är duktiga brottare och det hela blir en rätt bra match. När det gäller deras personligheter gillar jag dock inte att Orton börjat bli snäll. Han ska vara sådär galet ond.

Sen är det dags för Jack Swagger att få sina fiskar varma. Han får möta The Big Show i en match om tungviktsbältet och även om Swagger emellan åt är lite tråkig växer han både som brottare och personlighet och Big Show får inget gratis här inte.

Därefter blir det mellanspel i form av en Divamatch mellan Maryse som utmanar mästarinnan Eve. Vi går vidare.

Galan avslutas med en "I quit"-match mellan Batista och John Cena om världsmästarbältet. Här gäller det att få motståndaren att ge upp och man får göra vad man vill för att lyckas med det. Här tar de till och med hjälp av en bil. Matchen är bra och blir ett lagom spektakulärt slut på en hyfsad gala. Långt ifrån den bästa jag sett, men samtidigt inte dålig. Min favoritmatch är den där CM punk sätter håret på spel.


EXTRAMATERIALET

Här bjuds vi på en "No Disqualification, No Count Out" match om United States Championship-bältet mellan Bret Hart och The Miz och matchen i sig är väl sådär och att se Hart brottas igen... Nja, han är inte den brottaren han en gång var.

Sen får vi lite reklamsnuttar för Monday Night RAW och lite övervaktningsbilder från CM Punk och The Straight Edge Society. Inget märkvärdigt dock.


TRE SAKER

1. Nu ska man inte ta något från The Hart Dynasty men lite känns det som om de får vara med mycket för att deras släktingar var Jim "The Anvil" Neidhart och The British Buldog.

2. Big Show böjar nästan få lite av samma ställning som Andrew the Giant hade på sin tid. Han är stor och extremt svår att slå.

3. Jag hoppas verkligen att man satsar på Ted DiBiase men även att man låter honom bli sin egen brottare och inte en kopia av sin far.


HANS-ÅKE LILJA (2010-10-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
No Disqualification, No Count Out Match for the United States Championship
Bret Hart vs. The Miz, Monday Night RAW Commercials: “The Most Irritating Man”, “Priceless”, “Awkward Blind Date” och “Compact Rental Car” and Surveillance Footage of CM Punk and the Straight Edge Society
RECENSERAT DENNA DAG (5/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA