Lever inte riktigt upp till förväntningarna

FILMEN

Det som skiljer "Elimination Chamber"-galan mot andra galor är att de stora matcherna om bältena tar plats i en stålbur. I varje hörn på buren finns en glasbur där man låser in fyra brottare, en i varje hörn. Sen tar man in ytterligare två brottare som börjar i ringen. De inlåsta brottarna släpps sen in en efter en och upplägget är att man ska få sina motståndare att ge upp eller bli uträknade varpå de då får lämna buren. Matchen håller sen på tills vi har en ensam vinnare. Den som är mästare när matchen börjar har därför alltid sämst odds.

Galan inleds dock med en match mellan Alberto Del Rio och Kofi Kingston. Kingston är interkontinentalmästare men den här gången står inget bälte på spel vilket gör matchen ännu tråkigare än om den skulle varit om bältet. Ingen av brottarna är mina favoriter.

Så är det då dags för galans första chambermatch och det är tungviktsbältet som står på spel. De som deltar är Kane, Drew McIntyre, Wade Barrett, Big Show (inlåsta i burarna), Rey Mysterio och Edge. När matchen börjar är det Edge som är mästaren. Matchen blir skaplig. Inte den bästa jag sett, men helt OK. Dock tycker jag Mysterio är olidligt tråkig just nu. Barrett växer dock och han kan bli något att räkna med i framtiden.

Därefter är det dags för Santino och Vladimir Kozlov att försvara tag team-bältena mot Heath Slater och Justin Gabriel från The Core. Varför Santino och Kozlov fått vara mästare så pass länge som de varit det är för mig ett mysterium. De är tråkiga som karaktärer och de är inte speciellt bra brottare. Kozlov far ju fram som en bulldog mest hela tiden. Slater och Gabriel är inte mycket bättre, men här håller jag faktiskt på dem.

Sen kommer Vickie Guerrero ut och ber folk hjälpa henne få Dolph Ziggler återanställd. Han fick sparken efter att ha överfallit generalmanagern Teddy Long. Detta leder i sin tur fram till en spontan Divamatch. Tyvärr känns inte detta så roligt så vi går snabbt vidare.

Jerry "The King" Lawler utmanar The Miz om WWE-bältet. Lawler är en föredetting och numera kommentator som av någon anledning fått en chans på bältet. Matchen blir dock rätt underhållande trots att Lawler och Miz är så pass långt ifrån varandra i ålder och brottningsteknik. Det mest uppseendeväckande är dock en av kommentatorernas opartiska hejande på The Miz.

Galans sista match är ytterligare en chambermatch och den som vinner här får en chans att ta bälte från The Miz på WrestleMania 27. De som startar i burarna är Randy Orton, R-Truth, CM Punk och John Cena. Shamus och John Morrison inleder matchen. Det hela blir en rätt intressant match och de flesta brottarna är riktigt bra, med undantag för R-Truth.

Totalt sett är "Elimination Chamber 2011" en svag gala. Många trista brottare och betydelselösa matcher. En gala under genomsnittet med andra ord.


EXTRAMATERIALET

En ordfight mellan The Rock & John Cena.


TRE SAKER

1. Jag känner att jag är rätt negativ i min recension, men galan är faktiskt rätt tam.

2. Jerry "The King" Lawler har varit brottare, men är nu kommentator och personligen tycker jag nog att han ska stanna där. Känns lite larvigt när han ger sig på The Miz.

3. De säger att det är väldigt stor skillnad att brottas i en stålbur och det förstår jag. Nu är det ju inte äkta men när de far in i stålburens sidor borde det ändå kännas ordentligt.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-25)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2 - inte svensk
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Silver Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widscreen
Extramaterial:
The Rock & John Cena square off with words
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA