Männen som tog wrestling till nya höjder

FILMEN

Som titeln säger får vi här stifta lite närmare bekantskap med de brottare inom WWE som kan det här med att flyga från repen, både med risk för att skada sig själva och sina motståndare. På DVD:ns tre diskar presenterar Josh Mathews de 20 bästa.

En del som och Evan Bourne, Chris Jericho och John Morrison är aktiva idag. Andra som Ricky "The Dragon" Steamboat, Jimmy "Superfly" Snuka och 1-2-3 Kid hade sina storhetsperiod under 80-talet. Sen finns det även de som är ännu äldre och de som mest håller till inom japansk wrestling. En del känner jag igen sedan tidigare medan andra är helt nya.

Det man kan konstatera är att dessa högflygande brottare oftare är lite mindre till formatet än de större brottarena vilket inte är så konstigt. Tyvärr blir det dessutom ofta lite för mycket hoppande och för lite brottande under dessa matcher. Detta gör att jag personligen mer uppskattar de lite större brottarna som brottas mer än far omkring. Med det vill jag dock inte påstå att dessa brottare på något sätt är sämre. De är proffs på sin grej.

Alla brottare presenteras lite och sen får vi även se dem brottas. Förutom de jag redan räknat upp får vi även se Selton Benjamin, Ultimo Dragon, Eddie Guerrero, Super Crazy, Brian Pillman, Great Muta, RVD, Shawn Michaels, Flash Funk, Kofi Kingston, Lita, Sabu, Jeff Hardy och Rey Mysterio.

Sammanfattningsvis är "Wrestling's Highest Flyers" inte någon av mina favoritboxar. Dels för att det i längden blir lite för mycket flygande och dels för att en hel del brottare är okända för mig. Trots detta kan jag inte låta bli att imponeras av dem.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en del matcher med just högflygande brottare. Vi får matcher som Ultimo Dragon mot Psychosis, Chavo Guerrero och Jimie Noble, The Hardy Boys mot Kai En Tai och Juventud Guerrera och Billy Kidman

Vi får även sky-cam med Jimie Noble vilket går till så att Jimie har en kamera på magen medan han gör sitt hopp från repen. Tyvärr resulterar detta bara i en massa suddiga bilder som ingen blir glad av att se... förutom möjligen reportern som bevittnar det hela. Sist får vi något man kallar "Flight turbulence" vilket egentligen bara är en av de där "Prova inte detta hemma"-trailerna de kör titt som tätt.


TRE SAKER

1. Det är väldigt frustrerande att man envisas med att lägga in varningar om att man inte ska testa detta hemma först på varje skiva. Jag förstår syftet men de är irriterande och tar tid.

2. Det är en otroligt underlig bild på Rey Mysterio på framsidan...

3. Sky-cams som jag nämnde i extramaterialet får vi se ytterligare ett par gånger på DVD:n men de känns alltid lika meningslösa. Man ser inget utan det är bara en massa suddiga bilder som inte tillför ett dugg.


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-08)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Ultimo Dragon vs. Psychosis (Uncensored: March 16, 1997), Chavo Guerrero vs. Jamie Noble (SmackDown: April 18, 2008), The Hardy Boyz vs. Kai En Tai (Sunday Night Heat: September 27, 1998), WCW Cruiserweight Championship Match: Juventud Guerrero vs. Billy Kidman (World War 3: November 22, 1998), Sky-Cam with Jamie Noble och Flight Turbulence
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA