Galan det gäller att överleva…

FILMEN

2010 års upplaga av "Survivor Series" är den 24:e i ordningen vilket gör "Survivor Series" till en av WWE:s mest långlivade galor. Den här inleds med att Ted Dibiase utmatar Daniel Bryan om United States-bältet. En skaplig match, men tyvärr är ju Bryan rätt tråkig. Men som tur är kommer The Miz och ställer till oreda…

Nästa upplägg är Shamus mot John Morrison och det kan på pappret kännas lite konstigt. Shamus har ju ofta varit uppe och slagits mot Orton och John Cena, medan Morrison varit snäppet under, men här lyfter han sig faktiskt och ger Shamus rejält motstånd.

Därefter får nykomlingen Kaval chansen att utmana Dolph Ziggler om Interkontinentalbältet. Kaval är ny för mig men här får han alltså sin chans. Tyvärr är han som så många andra nykomlingar rätt tråkig och skulle definitivt behöva jobbas in lite mer innan han får en chans som denna.

Näst på tur står galans main event, Survivar Series-matchen. Här är det två lag som möts och för lagen att eliminera det andra lagets medlemmar. Laget som sist har medlemmar kvar vinner. I ena laget ser vi Big Show, Chris Masters, Kofi Kingston, MVP och Rey Mysterio (otroligt tråkigt lag förutom Big Show) och de möter Cody Rhodes, Jack Swagger, Drew McIntyre, Tyler Reks och Alberto Del Rio. Resultatet blir en skaplig men rätt rörig match. Den innehåller dock en del överraskningar och det är ju alltid kul.

I Divornas match är det två mot en som gäller. I ena hörnet har vi tag team-mästarna LayCool och de möter Brett "The Hitman" Hearts släkting Natalya. Skaplig match och Divorna blir bättre och bättre även om det borde finna lite fler av dem för att göra matcherna mer intressanta.

Nästa match gäller Tungviktsbältet och nu när Kane begravt sin halvbror The Undertaker är det Edge som står på tur. Edge har rövat bort Paul Bearer, Kanes pappa vilket retat upp Kane ordentligt. Edge bryr sig dock inte nämnvärt utan fortsätter att psyka Kane så mycket han kan. Kane mot Edge är dock ett rätt bra upplägg även om det på pappret känns lite udda. Det är också kul att se Paul Bearer och jag hoppas vi får njuta av hans närvaro länge.

Därefter är det tag team-dags. Vi får se Nexus mot Santino och Vladimir Kozlov och tyvärr känns Santino mest som ett skämt och jag tycker riktigt synd om Kozlov som tvingas ha honom som partner. Kozlov å andra sidan känns rätt förlegad så ingen av dem känns speciellt spännande tyvärr.

Galan avslutas med en match om mästarbältet mellan Orton (mästare) och Wade Garrett med John Cena som domare. Eftersom Cena måste göra som Wade säger riskerar han att få sparken från WWE om han inte hjälper Wade att vinna, vilket är moraliskt fel och något Cena har stora problem med. Innan matchen lovar han dock att han ska vara rättvis…

Galan får med liten marginal godkänt. Långt ifrån en av de bästa som jag sett men med en del rätt bra matcher ändå.


EXTRAMATERIALET

I extramaterialet får vi se hur det gick till när The Miz löste in sin Money in the Bank-väska för att få en chans på mästarbältet som då hölls av Randy Orton. Han valde ett väldigt bra tillfälle och vann naturligtvis, det blir oftast så. Vad som är extra kul att notera med detta klipp är att det är rätt mycket längre än extramaterialet brukar vara på WWE:s galor och dels publikens ansiktsuttryck efter att Miz blivit mästare. De är inte nöjda…


TRE SAKER

1. Lite trist att så pass små brottare (och då menar jag inte kroppsstorleken) får vara med på galorna nu.

2. Bästa matchen är den mellan Orton och Barrett.

3. Roligaste återseendet: Paul Bearer


HANS-ÅKE LILJA (2011-05-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The Miz cashes in on Monday night Raw 22/11/10
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA