Natten alla bälten står spel

FILMEN

"Night of the Champions" är galan där precis alla bälten står på spel. De ska visa sig vara åtta stycken varav två är Diva bältet. Lite färre än hälften av bältena byter ägare under galan och det är full fart från början till start, även om en del matcher är lite segare än andra...

Vi inleder med The Unified Tag Team Championship-bältet där Cody Rhodes och Ted DiBiase (Legacy) utmanar Chris Jericho och Edge. Nu visar det sig att The Edge skadat foten och inte kan ställa upp vilket gör att Jericho måste välja en ny partner. Han väljer den största av dem alla, The Big Show. Och på pappret blir detta genast en omöjlig match för Legacy men faktum är att de gör en rätt bra match trots allt.

Nästa bälte som sätts på spel är ECW-bältet. Tommy Dreamer utmanas av Christian som tänkt sig ta bältet från honom. Det lite ovanliga med den här matchen är att brottarna är vänner och även om det inte märks när de brottas så får vi se något så ovanligt som att förloraren går fram och skakar hand med vinnaren efteråt. Något som inte händer så ofta. Matchen blir sådär. Brottarna är rätt tråkiga även om de är duktiga på det de gör.

Därefter följer en match där sex brottare möts, alla mot alla, och där det räcker med att en av dem får en annan på fall för att han ska vinna. Det svåra med en sådan här match är att även om man fått ner en motståndare så är det alltid fyra till som stör under uträkningen. Det är också det som gör den här typen av matcher extra spännande. Brottarna som möts är Jack Swagger, Carlito, The Miz, Primo (bror till Carlito), M.V.P. och Kofi Kingston och på spel står Kingstons United States Championship-bälte.

Sen följer den första av galans två kvinnliga matcher. Mästarbältet står på spel och det är Melina som utmanar regerande mästaren Michelle McCool. Som vanligt blir det en rätt tråkig match även om dessa två ändå är rätt bra. Tyvärr känns det ändå lite för mesigt.

Då är det mer drag i matchen om Randy Ortons världsmästarbälte. Utmanarna är John Cena och Triple H som båda är rätt sura på Orton. Detta leder till att de i matchens inledning sammarbetar mot Orton. Han i sin tur reser dock på sig och är fullt inställd på att inte ge sig utan en ordentligt figtht, vilket det också blir. Alla tre är riktigt bra brottare som ger oss en mycket underhållande match.

Efter den explosiva matchen mellan Orton, Cena och Triple H sjunker galan. Först med ytterligare en Diva-match där Divas Championship-bälte står på spel. Mickie James utmanar Maryse. Denna följs av en match om interkontinentalbältet mellan Rey Mysterio Dolph Ziggler och även om båda brottarna är duktiga och väldigt akrobatiska blir matchen aldrig riktigt kul.

Som tur är avslutas galan med en otroligt underhållande match mellan CM Punk och Jeff Hardy om tungviktsbältet. Här är två brottare som båda är akrobatiska men som samtidigt kan lägga lite tyngd bakom brottningen. En bra och spännande avslutning på en hyfsad gala. Det blir alltid lite extra spännande när ett bälte står på spel men å andra sidan blir en match aldrig bättre än brottarna som kämpar i ringen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en kort intervju med förloraren i mötet mellan CM Punk och Jeff Hardy.


TRE SAKER

1. När Big Show blir intervjuad ser man verkligen hur stor han är.

2. Jack Swagger har en väldigt lustig gång när han går in i ringen. Han liksom studsar fram och det ser rätt fjantigt ut faktiskt.

3. Josh Mathews som intervjuar brottare mellan matcherna ser allt som oftast rätt chockad ut efter en intervju…


HANS-ÅKE LILJA (2009-12-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Josh Matthews interviews the loser of the World Heavyweight Championship Match
RECENSERAT DENNA DAG (21/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA