Världens (fysiskt) största idrottsman

FILMEN

Under 80-talet var André The Giant den största brottaren som WWF (dåvarande WWE) kunde skryta med. I dag är det The Big Show som har den rollen. Och visst är han stor. Han är 2,13 lång och väger 220 kilo. Han har händer som dasslock och kastar runt sina motståndare som om de vore gjorda av papper.

På den första disken av tre i denna DVD tillägnad honom får vi en ingående dokumentär om The Big Show, eller Paul Wright som han föddes som, och det är riktigt intressant att höra hans historia. Redan som ung började han växa, men ingen gjorde några djupare efterforskningar i vad det kunde bero på. I stället blev han en mycket lovande basketspelare och som sådan hade han kunnat gå långt, men allt detta förändrades i ett slag när hans läkare hittade en tumör i hans hjärna. Paul bestämde sig för att ta bort den och även om operationen lyckades hade den stor påverkan på hans förmåga att omsätta all mat han satt i sig. Tidigare hade han inte behövt tänka på vad han stoppade i sig, men nu syntes det direkt på honom och han tvingades träna hårt för att inte gå upp i vikt.

Basketkarriären, som han nu ändå tröttnat på, lade han på hyllan och började jobba som bilförsäljare. Men då hand bästa försäljningsknep var att han kunde lyfta bilarna med händerna gick det inte något vidare för honom i bilbranschen. Genom en slump hamnade han istället i WCW som The Giant och i och med det var hans brottningskarriär igång. Han gick sedan vidare till WWE där han fortfarande i dag brottas.

The Big Show är en fascinerande person. Inte bara på grund av sin storlek utan även på grund av hans historia, hans personlighet och hans brottningskunskaper. Trots att han har den storlek han har flänger han runt i ringen på ett sätt som andra bara önskar att de kunde. Visserligen är han i dag inte alls lika flexibel som han var i början av sin karriär, men han har ändå en flexibilitet som är imponerande med tanke på hans storlek.

På de andra två diskarna får vi se några av hans största matcher. Bland annat hur han först kör en sumomatch i monstertruck mot Hulk Hogan för att sen brottas på traditionellt sätt mot honom. Genom matcherna får vi också se hur han förändras. Från början hade han långt hår och var riktigt muskulös. Nu är håret avrakat och musklerna har blivit lite plufsigare. Dock kan han fortfarande brottas men lite synd är det att han inte lyckats hålla sin tidigare form. Håret saknar jag dock inte...


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite korta intervjuer som förmodligen klippts bort från dokumentären och här får vi bland annat höra att Paul inte alls gillade att kallas The Big Show till en början, om första gången han träffade sin frus föräldrar och en massa annat intressant. Kul extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1.En stor skillnaden mellan The Big Show och André The Giant är att Big Show är mycket rörligare i ringen.

2. The Big Show är född 1972.

3. Även The Big Show har försökt sig på skådespeleri. Debuten gjorde han i "Knucklehead".


HANS-ÅKE LILJA (2011-06-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Meet the Parents, You're the Big Show, The Rock is First Class, Big Show vs. The Dumpster SmackDown - 28th October, 1999, Dearly Departed SmackDown - 11th November, 1999, Big Show the Entertainer Raw - 3rd April, 2000, The Big Father, Big Show vs. Torrie Wilson's Car SmackDown - 15th April, 2004, Big Show vs. The Jeep SmackDown - 24th March, 2005, Triple H Roasts Big Show, Kenny in Knucklehead, Lifestyle Change and Big Show vs. Everyone
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA