En årskrönika

FILMEN

Precis som "Smack Down: The Best of 2009-2010" är detta en årskrönika. Den här gången är det dock programmet "RAW" vi får följa och det är Jerry Lawler och Michael Cole leder oss genom allt viktigt som hänt under året. Även här får vi en genomgång månad för månad och i januari hände något som ovanligt som att Brett "The Hitman" Hart återvände till wrestlingen. Han har inte synts till sedan han förlorade sin mästartitel på ett tvivelaktigt sätt 1997. Nu var det dock dags för honom att komma tillbaka och göra upp med det förflutna.

Det största upplägget under året var dock något helt annat. Det var upplägget mellan The Undertaker och Shawn Michaels där Michaels var som besatt av att få en returmatch mot The Undertaker efter att ha förlorat mot honom på "Wrestlemania 25". Det gick till och med så långt att han satte sin karriär på spel. Om han inte vann över The Undertaker på "WrestleMania 26" skulle han lägga av med wrestlingen och The Undertaker accepterade. Detta ledde fram till en av de största matcherna i WWE:s historia och till mångas förvåning förlorade Michaels och tvingades därför sluta med brottningen.

Något annat som uppmärksammades under året var det mellan John Cena och Batista som tillslut ledde till att Batista lämnade WWE. Och ett annat stort upplägg var när NXT rookies, det vill säga nykomlingar som tas fram i en egen TV-serie, lite i stil med "Idol" fast för brottare, gjorde entré. Dessa brottare fick dock sparken och bildade då Nexus. En grupp elakingar som ställde till oreda i WWE och som fokuserar speciellt på John Cena. Detta upplägg pågår ett tag och känns emellanåt lite uttjatat och kulminerar till slut i en match där John Cena måste gå med i Nexus om han förlorar mot Wade Barett, vilket han lite oväntat faktiskt gör…

Detta och en massa matcher från det gångna året bjuds vi på under den sju timmar och 25 minuter långa genomgången och jag tycker man lyckats fånga det viktigaste. Det finns säkert fler saker som man skulle kunnat ta upp, men någonstans måste man ju korta och det har man gjort bra här. En riktigt bra årskrönika med andra ord.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. En enda Divamatch finns med under dessa nästan sju och en halv timme. Lite snålt tycker jag.

2. Bret Hart går som en röd tråd genom hela året och dyker upp både här och där. Bland annat blir han general manager för RAW under en tid.

3. Santinos härjanden i RAW fortsätter och ingen verkar inse att han är larvig och dessutom vansinnigt tråkig.


HANS-ÅKE LILJA (2011-05-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA