Något för den yngre generationen

FILMEN

DX, eller D-Generation X som de egentligen heter, består av Shawn Michaels och Triple H. Båda i sig riktigt duktiga brottare men när de kommer tillsammans är det som om de ser en chans att rikta sig till de allra minsta, och jag menar verkligen de allra minsta, wrestlingfansen. Det blir buskis utan dess like och personligen gillar jag det inte alls. Det är dock inget som helst fel på deras brottning, där är de precis som när de kör solo riktigt imponerande, men tillsammans... Nej, då funkar det inte alls.

Mer exakt är det allt omkring dem som jag inte gillar. De spelar upp taffliga sketcher, de har med sig dvärgen Hornswoggle som jag inte alls förstår vad han har i WWE att göra och de är allmänt larviga. Dock verkar detta gå hem i stugorna i USA. Publiken vet inte till sig när de kommer in i ringen. Om det sen beror på att de är populära, snygga, bra brottare eller eskorterade av en dvärg låter jag vara osagt.

Hur som helst, på den här utgåvan får vi följa den senaste grupperingen av DX, Shawn Michaels och Triple H. De återförenades 2009 och höll på fram till 2010 när Michaels pensionerade sig från brottningen. Vi får se en blandning av deras största matcher och en del kortare inslag som de gjorde under den här tiden. Matcherna är helt okej, även om de har ett olidligt långt intro. Mellanklippen är däremot försumbara. Det enda av dem som är underhållande är när Mike Tyson blandar sig i leken och hotar att knocka Michaels.

Vad vi däremot inte får se på skivan (och som jag gärna hade sett) är originaluppsättningen av DX som bestod av Rick Rude, Chyna, Triple H och Shawn Michaels samt några till som kom och gick under de år de höll på, 1997 till 2000. Sen återförenades Triple H och Shawn Michaels en första gång under 2006. Detta hade varit mer intressant att se, både för att jag inte sett det tidigare och för att jag som wrestlingfan sett det mesta av det vi bjuds på här rätt nyligen.

Hur som helst är denna film en bra dokumentär över vad DX gjorde under året 2009-2010 och är det vad man är ute efter kan man inte gå fel här. Vill man ha mer kött på benen om vad DX varit under åren är detta tyvärr bara en skrapning på ytan.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en liten bakom kulisserna-snutt som är väldigt avslöjande när det gäller WWE:s äkthet och jag blir faktiskt lite förvånad, för även om alla vet att det är fejk brukar de vilja hålla fasaden uppe. Vi bjuds även på fyra extramatcher som bara finns med på blu-ray-utgåvan.


TRE SAKER

1. För den som vill se mer av DX finns det även andra DVD:er. På "Best of WWE volume 6 - The new & improved DX" och "The new and improved DV" får vi se matcher från 2006.

2. Shawn Michaels var aktiv inom wrestling mellan 1984 och 2010 då han pensionerade sig. 26 år med andra ord.

3. Triple H började med wrestling 10 år senare, 1994, och han håller fortfarande på.


HANS-ÅKE LILJA (2011-06-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
DX Unfiltered samt bonus matcher.
RECENSERAT DENNA DAG (15/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DOKUMENTÄRERNA