Säsongens bästa matcher

FILMEN

"Best pay-per-view matches 2009-2010" är precis vad titeln säger. De bästa matcherna under WWE:s 2009-2010-säsong. Nu ska väl detta tas med en nypa salt eftersom vi på DVD:n får nöja oss med 15 matcher och naturligtvis var även de övriga matcherna bra. Mina favoriter på DVD:n är Jeff Hardy mot Edge från "Backlash ". De är båda favoritbrottare och sen är det dessutom extra kul att återse Hardy som nu inte längre brottas för WWE. Vi får även se Hardy i en bra match mot CM Punk från "SummerSlam".

En annan höjdpunkt på DVD:n är naturligtvis matchen mellan Shawn Michaels och The Undertaker från "WrestleMania 26" när Michaels karriär och Undertakers segersvit står på spel. Detta är en match som kommer att gå till historien. Här får den avsluta DVD:n.

Naturligtvis finns det ett fåtal matcher som jag personligen inte skulle ha inkluderat om det var jag som valt ut de som finns här på DVD:n. Till exempel skulle jag inte ha tagit med matchen mellan Christian och Shelton Benjamin från "Tables Ladders & Chairs" eller D-Generation X mot The Legacy från "Hell in a cell" . Sen har ju naturligtvis inte heller matchen mellan Michelle McColl och Mickie James från "Royal Rumble" något här att göra. Den är tveklöst DVD:ns svagaste punkt.

Men i stort är det en bra DVD som täcker upp säsongen 2009-2010 rätt bra. Problemet är väl att vi som följer alla stora galor redan sett dessa matcher och då blir de ju inte så spännande. Dessutom finns de ju redan i bokhyllan på respektive utgåva av de galor de tog plats på. Men för någon som inte följt säsongen och vill ha en lite uppdatering på vad som hänt är denna box perfekt. Inför varje match får vi nämligen också en resumé över vad som lett fram till matchen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av kortare intervjuer med brottarna vi ser på DVD:n där de diskuterar de matcher vi ser på DVD:n.


TRE SAKER

1. DVD:n är snyggt förpackad och innehåller till största delen bra matcher men som ett rätt stort fan av wrestling kan jag inte låta bli att tycka att den känns lite som ett billigt trick för att tjäna en extra slant.

2. 15 matcher är alldeles för lite för att täcka ett helt år. Minst det dubbla skulle ha behövts för att göra året rättvist.

3. Om jag får välja hade jag nog föredragit en mer dokumentärlik DVD där uppläggen gås igenom mer ingående och kanske bara delar av matcherna visas. Skulle vara ett bättre komplement till alla galorna.


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
John Cena discusses his match from Backlash, Christian discusses his match from Backlash, Rey Mysterio discusses his match from The Bash, Kofi Kingston discusses his match from Night of Champions, Rey Mysterio discusses his match from SummerSlam, John Cena discusses his match from Breaking Point, Cody Rhodes & Ted DiBiase discuss their match from Hell in a Cell, Matt Hardy discusses his match from Bragging Rights och The Miz discusses his match from Survivor Series
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA