Tråkig men kompetent brottare

FILMEN

Det hela inleds med dokumentärt material om hur The Rock hamnade i brottningen. Det visar sig rätt snart att han är tredje generationens brottare och att han inte skulle bli brottare var nog rätt otänkbart. När han började brottas gick han dock under namnet Rocky Maivia och inte The Rock. The Rock blev det senare när han gjort sig ett namn inom brottningen och började prata om sig själv i andra person.

Några månader efter hans debut inom wrestlingen fick han en titelmatch mot Hunter Hearst Helmsley, senare känd som Triple H. Detta var den första av många i raden matcher mot just Triple H. Faktum är att på DVD:n är det bara Mankind som The Rock går fler matcher mot än just Triple H.

Redan från början var The Rock en "elak" karaktär och snart blev han ledare för ett antal brottare som tillsammans gick under namnet "Nation of Domination". De var elaka och fuskade så ofta de kunde komma undan med det med denna konstellation som alla andra höll bara ett tag för att sedan upplösas. The Rock blir nu populärare och populärare och till slut har han gått från "ond" till "god" karaktär och publiken älskar honom.

Tyvärr får The Rock precis som The Undertaker gå väldigt många matcher mot Mankind, senare även som dennes partner i tag team, men då Mankind är en riktigt tråkig karaktär blir dessa lite sega tyvärr. Personligen tycker jag Mankind mest ser ut som Leatherface i "Motorsågsmassakern".

Personligen är jag dessutom inte speciellt förtjust i The Rock. Visst, han är en bra brottare men samtidigt är hans karaktär så jobbig. Den är störig men inte på ett charmigt sätt som många andra. Nä, som sagt var är han ingen favorit och sen 2004 har han dessutom bara gjort sporadiska framträdanden i WWE.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en massa intervjuer och monologer som i stort sett alla inleds med meningen "Finally The Rock has come back to [stoppa in staden de befinner sig i]"


TRE SAKER

1. The Rocks riktiga namn är Dwayne Johnson

2. The Rock är en av de många brottare som även satsat på en filmkarriär. Tyvärr har han som de flesta före honom mest medverkat i floppar.

3. Boxen innehåller tre diskar och har en speltid på 7 timmar och 58 minuter.


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Intervjuer och monologer
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA