Celldags igen...

FILMEN

Galan som fått sitt namn från den bur som används i många av matcherna inleds med en match där United States championship-bältet står på spel. Det är dessutom en "triple threat submission, count anywhere"-match. De tre som det står mellan är John Morrison, Danel Bryan och The Miz. Bryant går in som mästare och här räcker det alltså med att få någon av de andra uträknade någonstans i arenan för att vinna. Det som slår en med den här uppställningen är att Daniel Bryan känns mil från samma stjärnstatus som Miz och Morrison...

Därefter kliver två av mina favoritbrottare in i en cell. Shamus utmanar Randy Orton om mästarbältet och jag gillar verkligen upplägget mellan Shamus och Orton. De funkar otroligt bra mot varandra och matchar dessutom varandra bra när det gäller brottningen. Det enda negativa med detta upplägg är att Orton blivit lite god och det gillar jag inte.

Sen får vi se Alberto De Rio gör sin debut på en WWE-gala (han har med sig sin egen ringannouncer) och det hela slutar med att Edge och Jack Swagger dyker upp retar upp varandra. Det i sin tur leder till en match där och då mellan de två. Matchen funkar även om det är ett lite udda upplägg.

I nästa match har vi dock ett väldigt intressant upplägg. Här får vi se Wade Barrett (ledare för Nexus) mot John Cena och mycket står på spel. Vinner Cena upplöses Nexus, men förlorar han måste Cena gå med i Nexus. Jag gillar Barrett även om Nexus kanske inte är det roligaste gänget, men det vore ju onekligen intressant om den genomgode Cena tvingades slå sig samman med WWE:s elakingar... Kul upplägg och bra match.

Därefter följer den obligatoriska Diva-matchen och den här gången är det Michaelle McCool och Natalia som gör upp om bältet. De som läst mina tidigare WWE-recensioner vet att jag inte är något stort fan av Diva-matcherna, men den här gången fungerar det hyfsat. Matchen är tät och inte allt för lång. Sen skriker de dock fortfarande alldeles för mycket.

Galan avslutas med en match om tungviktsbältet mellan Kane (regerande mästare) och The Undertaker. En kul nyhet är att The Undertaker åter igen har Paul Bearer vid sin sida. Och som vanligt spelar han en stor roll för matchens utgång.

En riktigt bra gala med några svagheter men också riktigt starka matcher. Kane/Undertaker och Shamus/Orton är riktigt bra.


EXTRAMATERIALET

Här finns efterspelet till Randy Orton och Chris Jerichos match, där vi får se vad som hände efter matchen samt en intervju med John Cena efter hans match där han riskerar att tvingas gå med i Nexus.


TRE SAKER

1. Historien är att Paul Bearer är far till bröderna Undertaker och Kane…

2. Alberto De Rio gjorde egentligen inget vettigt på galan, men detta är inte det sista vi sett av honom…

3. Det vore kul att se mer av Edge och då med någon annat motstånd än Swagger. Gärna Chris Jericho.


HANS-ÅKE LILJA (2011-03-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Aftermath of the Randy Orton vs. Chris Jericho Match and Josh Mathews interviews John Cena after his match
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA