Galan som utspelar sig i en bur

FILMEN

"Hell in a cell" är galan där många av matcherna utspelar sig i just en cell, eller bur om man så vill och galan inleds med en match mellan CM Punk och The Undertaker om tungviktsbältet. Detta är en returmatch från "Breaking Point" där The Undertaker blev snuvad på bältet. Nu ska de återigen göra upp och den här gången gör de det i en låst bur där ingen kan fly eller få hjälp från andra. CM Punk ser vettskrämd ut när han går fram till ringen och det med all rätt. Inga regler gäller i matchen och som väntat blir det tufft.

Därefter följer matchen om Interkontinentalbältet. John Morrison är mästaren och Dolph Ziggler utmanar. På pappret ser detta ut som en riktigt tråkig match men när den väl kommer igång blir det faktiskt riktigt bra. Dock är karaktärerna fortfarande rätt tråkiga.

Sen är det dags för två divor att inta ringen. Divas är WWE:s kvinnliga brottare och här är det Alicia Fox och Mickie James som gör upp om det kvinnliga mästarbältet. Båda är hyfsade brottare men som vanligt blir det aldrig riktigt bra. Divas är helt enkelt inte lika bra brottare eller intressanta brottare som sina manliga motsvarigheter. Kanske skulle det bli bättre om man fick se mer av upplägget fram till matchen.

Näst upp är en riktig höjdarmatch. Unified tag team-mästarna Chris Jericho och The Big Show tar sig an Batista och Rey Meysterio. Alla fyra brottarna är både bra på att brottas och på att gestalta sina karaktärer. Kanske Rey ligger lite i lä mot de andra med han funkar. Det blir dessutom riktigt påtagligt hur liten han är jämfört mot Big Show. Till och med jätten Batista ser ju liten ut bredvid Big Show. Matchen blir riktigt bra och är dessutom helt öppen.

I nästa match är det återigen dags att stiga in i buren. Den här gången är det John Cena och Randy Orton som ska göra upp om mästarbältet. Resultatet blir en bra match med bra brottare. Dessutom gör ju Orton sin karaktär otroligt bra. Han är elak som få och hans grymhet vet inga gränser.

Matchen därefter är för mig ett stort frågetecken när det gäller varför den är med här över huvudtaget. Här får vi se R-truth mot Drew McIntyre och visst, den är hyfsat, men vilka är det? Ingen av dessa är väl tillräckligt stora för att vara med på en gala, eller? Känns väldigt underligt men kanske är det brottare WWE planerar att satsa på…

Galans näst sista match är en tremannamatch där det räcker med att en av brottarna får en av de andra två på fall för att vinna. Man behöver alltså inte slå båda motståndarna utan det räcker med den ena för att vinna United States Championship-bältet. De tre brottarna som gör upp om bältet är Jack Swagger, The Miz och Kofi Kingston och som jag sagt tidigare är ingen av dessa favoriter. Kanske Swagger men Miz blir bara jobbig när han kommer in och snackar en massa.

Galan avslutas med en match där DX och Legacy återigen ska göra upp. Och visst, det blir en bra match, denna gång i en bur, men snart räcker det väl? Man kan inte mjölka ett upplägg hur länge som helst och i ärlighetens namn känns det inte riktigt som om man tillför något nytt. Det är samma sak mest hela tiden.

I stort är dock "Hell in a cell 2009" en rätt bra gala. Jag gillar burmatcher och det bjuds det som sagt ordentligt på här. Sen gillar jag upplägget mellan CM Punk och The Undertaker mer och mer och jag hoppas det inte tog slut här. Vi kan gott få lite mer av det.

Dock tycker jag WWE måste tänka till lite mer när de sätter ihop galorna i framtiden. Att slänga in en match som den mellan R-truth mot Drew McIntyre tycker jag visar på att de inte gör det. Jag tycker nog att man måste vara ett lite större namn för att få delta på galorna för även om de är rätt många under ett år är de ändå lite av en uppvisning av det bästa WWE har och där inkluderar i alla fall inte jag brottare som R-truth och Drew McIntyre.


EXTRAMATERIALET

Det extra vi får är att vi får se hur Cody Rhodes förs ut på bår efter hans och Ted DiBiase förlorat mot DX.


TRE SAKER

1. The Undertaker får dominera omslaget både på fram- och baksidan den här gången. Jag tycker det funkar rätt bra.

2. Det är lite synd att WWE inte låter alla matcherna gå i burar. Galan heter ju ändå "Hell in a Cell".

3. Nu räcker det med Diva-matcher på de stora galorna. Ge tjejerna en egen gala istället.


HANS-ÅKE LILJA (2010-02-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Post match home video exclusive - DX vs. Legacy
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA