Allt utom en vanlig match...

FILMEN

"Extreme Rules" är galan som profilerar sig på att ha matcher där inga regler gäller och visst är det lite så men nu är det inte fullt så farligt som det antyds. Galan inleds med en Last man standing-match där det gäller att få sin motståndare att inte komma upp på benen innan domaren räknat till tio (lite som i boxning). Här är det Randy Orton och CM Punk som ska göra upp och som oftast när det gäller den här typen av matcher är det inget bälte på spel utan här är de bara ordentligt arga på varandra. Matchen fungerar bra och är inte så lång som den här typen av matcher brukar tendera att vara.

Sen följer en Table match där United States Champion-bältet står på spel. Kofi Kingston utmanar Shamus om bältet och för att vinna måste någon av dem kasta den andre genom ett bord. En godkänd match men Kingston är otroligt tråkig.

Många av de senare galorna har haft vad jag kallar en fjantmatch och den här gången är det en tag team-match mellan Jack Swagger och Michael Cole mot Jim Ross och Jerry "The King" Lawler och typen av match är en piskmatch. Jag har aldrig tidigare sett en piskmatch och jag är lika glad för det för här är det tillåtet att piska varandra med skärp. Dessutom är brottningen är under all kritik och jag förstår inte hur man kan tillåta att en sådan här match får ta plats här.

Sen är det dags för en Falls count anywhere-match mellan Cory Rhodes och Rey Mysterio. Här kan man bli uträknad var som helst i arenan och brottarna behöver inte hålla sig till ringen, vilket de heller inte gör. Det de bråkar om är vem som skadat vem och så vidare. Mysterio har sin mask och Rhodes har sin för att skydda sitt delikata ansikte och båda ser rätt fjantiga ut. Inget vidare...

Sen kommer det för en gångs skull en intressant Divas-match. Michelle McCool mot Layla i en Looser leaves WWE-match vilket betyder att förloraren inte längre kommer att brottas för WWE. Insatserna gör helt klart matchen mer intressant men med tanke på vad som stod på spel kändes den alldeles för kort.

Därefter är det dags för en match om tungviktsbältet mellan Christian och Alberto del Rio. Edge tvingades ge upp bältet när man upptäckte en skada som tvingar honom till en tidig pension vilket i sig är otroligt sorgligt. Nu är det upp till Christian och del Rio att göra upp om det i en ladder-match. De två ska alltså lyckas klättra upp på en stege och hämta ner mästarbältet medan den andre gör vad han kan för att sabba. Det hela blir en godkänd match även om ingen av brottarna är favoriter.

Därpå följer en lumberjack-match. Detta innebär att det står andra brottare (som inte är med i själva fighten) runt hela ringen och om någon ramlar ut/försöker fly kastas han, ofta brutalt, in igen av dessa. Wade Barrett och Ezekiel Jackson mot The Big Show och Kane är det som ska göra upp och tag team-bältena står på spel. Mästarna innan matchen är Big Show och Kane. Det värsta med denna match är dock att Big Show och Kane ses som de goda… En kort men rätt fysisk match som avslutas med att alla brottarna utanför ringen börjar slåss de också.

Galans final är när The Miz, John Cena och John Morrison gör upp om mästarbältet i en steel cage-match. Miz är mästaren innan de tre går in i buren och vinner gör den som först klättrar ur buren, får någon uträknad eller får någon att ge upp. Och jag måste säga att när matchen startade önskade i alla fall jag att Morrison skulle gå vinnande ur striden. Det hela blir en match med många tillfällen för alla tre brottarna att vinna men naturligtvis klarar sig brottarna många gånger i sista sekunden.

En godkänd gala men jag saknade den där riktigt stora matchen. Även om många bälten står på spel här känns inte matcherna så stora och brottarna inte ikoniska. Galan fungerar dock och är helt klart sevärd.


EXTRAMATERIALET

En intervju med den nya tungviktsmästaren som är...


TRE SAKER

1. Inte en enda vanlig match finns med på galan.

2. Jag önskar att Wade Barrett kunde bli sin egen och få bli ännu ondare.

3. Bäst är matchen mellan Orton och CM Punk.


HANS-ÅKE LILJA (2011-10-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Silver Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Interview with the New World Heavyweight Champion
RECENSERAT DENNA DAG (28/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA