En levande legend

FILMEN

De flesta har säkert hör namnet Hulk Hogan tidigare. Antingen i wrestlingsammanhang eller i något annat sammanhang. Hulk Hogan är nämligen mer än en brottare, han är en legend. Nu betyder det naturligtvis inte att allt han gjort är bra, definitivt inte de filmer han medverkat i, men en sak som han gör bra är att brottas och det är det vi får se här. På tre diskar och nästan nio timmar får vi se en mängd höjdpunkter från Hogans karriär.

Första matchen är från 1979 och visar en ung och rätt oerfaren Hogan, många år innan han blev namnet som skulle göra wrestling och då framförallt WWF till ett fenomen. För som sagt, de flesta har hört talas om Hulk Hogan i något sammanhang och vare sig man gillar wrestling eller inte så går det inte att förneka att Hogan gör det han gör väldigt bra.

Under de knappa nio timmarna får vi sen följa Hogan från att vara en brottare som vilken som helst till att bli ett av wrestlingens största namn. Vi får även se hur Hogan som alltid varit den gode, den som uppmanat fansen att hålla sig på rätt väg i livet göra helt om och nu är den elake. Den som tar över hela förbundet han är del av (vid den tiden WCW). Naturligtvis höll det inte i längden att ha Hogan som elaking. Fansen började tillslut heja på honom i alla fall och då var det dags att återigen låta honom bli den gode i sammanhanget.

När det gäller matcherna vi bjuds på är det extra kul att se Hogan möta brottare som One Man Gang, "Ravishing " Rick Rude, Big Boss Man, The Giant (idag känd som Big Show) och framförallt Randy "Macho Man" Savage. Det är också fascinerande att se hur han handskas med fansen. Han har dem ätandes ut sin hand, de följer hans minsta uppmaning. Få brottare har den förmågan.

Det enda som jag saknar på DVD:n är lite mera dokumentära inslag. Det närmaste vi kommer här är lite kommentarer innan varje match men det går inte, hur gärna man än vill, att kalla detta för en dokumentär om Hulk Hogan. Detta är en samling matcher som visar höjdpunkter ur Hogans karriär men inte mer. Personligen hade jag föredragit om man blandat upp dessa med lite mer om fakta om människan Hulk Hogan. Men trots detta är detta en riktigt bra wrestling-DVD.


EXTRAMATERIALET

En hög med promotionklipp där Hogan står och berättar hur han ska krossa sina motståndare. Dessa var rätt vanliga förut men nu existerar de inte längre i samma omfattning och när det gör det är de helt klart tamare.


TRE SAKER

1. Som elak har Hogan skaffat ett väldigt underligt skäggstubb. Det ser mest ut som om någon målat dit det…

2. Hulk Hogan heter egentligen Terrence Gene "Terry" Bollea.

3. Rätt nyligen under en presskonferens började Hogan och Rick Flair "slåss" så att blodet sprutade och de stackars journalisterna visste inte vad de skulle tro. En del rapporterade till och med att de slagits på riktigt…


HANS-ÅKE LILJA (2010-02-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Around the world, Hogan and Mr. T, Back to square one, Mega Maniacs, Hulk Hogan and Rod the Bod, Darkness of the Doom, Times have changed, Hulk Hogan and the Heartbreak Kid
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA