Galan där överlevnad är allt

FILMEN

"Survival Series" är efter "WrestleMania" den gala som funnits längst. 2009 års upplaga är den 23:e i ordningen och även om det kanske inte är den bästa är får den ändå godkänt. Galan inleds med en Eliminations tag team-match där två lag gör upp om segern. I ena hörnan har vi The Miz som kapten och han har med sig Dolph Ziggler, Jack Swagger, Drew McIntyre och Sheamus. I den andra har vi John Morrison som kapten och han har med sig Evan Bourne, Finlay, Matt Hardy och Shelton Benjamin. När någon i laget blivit uträknad är han eliminerad och får lämna ringen och det lag som först blir av med alla medlemmar har förlorat matchen. En del brottare som Finlay och Shelton Benjamin är riktigt tråkiga medan både Bourne och Morrison gör underbara hopp från topprepet. Dessutom får matchen ett riktigt oväntat slut och det gillar jag!

Nästa match är mellan Rey Mysterio och Batista och efter det som hände på "Bragging Rights 2009" är de två knappast goda vänner längre, men att matchen skulle bli så brutal som den blir trodde nog ingen. Man kan lätt konstatera att Batista inte längre är så god som han varit. Han formligen mosar stackars Ray som efter denna match lyst med sin frånvaro i WWE…

Nästa drabbning är även den en Elimination-match, denna gång med fem deltagare i varje lag. I ena laget har vi CM Punk, William Regal, Legacy (Rhodes och DiBiasi) och Randy Orton och I det andra Kofi Kingston, M.V.P., Mark Henry, Christian och R-Truth. Tyvärr är de flesta deltagarna här (med undantag för CM Punk och Randy Orton) rätt tråkiga och dessutom lyfter matchen aldrig riktigt. Resultatet blir därför segt och lite halv tråkigt. Dessutom vinner helt fel brottare matchen enligt mig.

Efter detta sömnpiller blir det nu dags för galans bästa match. Nu bjuds vi nämligen på en Triple threat-match om World Heavyweight Championship bältet. De som deltar är Chris Jericho, The Undertaker och The Big Show och i och med att Jericho och Big Show ingår i samma tag team blir det komplicerat när de ska ge sig efter samma bälte. Jericho ser dock till att lösa detta lilla problem genom att direkt ge sig på Big Show. Inget vidare smart drag kanske i långa loppet men det ger honom ändå ett litet övertag här. Big Show å sin sida är här för att han svek RAW på "Bragging Rights 2009". Som tack fick han en chans på bältet. Resultatet av detta blir dock en riktigt bra match med riktigt bra brottare. Helt klart galans höjdpunkt både vad gäller upplägget för matchen, vinnaren och konflikterna som den helt klart skapar.

Att sen följa upp en så bra match med en Divas survival series kan inte bli annat än fiasko. Fem Divas i varje lag får vi och även om de har en del rätt bra grepp och manövrar blir det aldrig bra. Och varför behöver de skrika så? Det låter ju inte klokt. Dock får jag erkänna att vi här får se en vighet hos brottarna som deras manliga kollegor bara vågar drömma om.

Galans sista match är även den en triple threat-match med två deltagare ur samma tag team. Här är det Triple H och Shawn Michaels från DX som möter John Cena. Matchen bjuder på en hel del spänning och framför allt lite överraskningar. Matchen är oviss ända till slutet och även om det är en bra och spännande match önskar jag att utgången blivit annorlunda…

Och med det är galan slut. Som sagt kanske inte den bästa galan men ändå helt OK. Matchen mellan Chris Jericho, The Undertaker och The Big Show är riktigt bra och det är verkligen kul när det ställs två från samma tag team mot varandra. Sen händer det ju naturligtvis även en hel del andra saker under galans gång som förmodligen kommer att få följder i framtiden.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet känns minst sagt överdrivet och onödigt denna gång. Av de två saker vi får är det ena ett klipp på hur DX (Triple H och Shawn Michaels) återhämtar sig efter sin match. Det andra är ett klipp där Christian rappar för Bella-tvillingarna. Inget att hetsa upp sig för alltså, tyvärr.


TRE SAKER

1. Sheamus är väldigt mycket blekare än alla andra brottarna.

2. Jericho är verkligen helskön. Speciellt två tillfällen fastnar. Först när han fyrar av "I'm from Winnipeg, you idiot" till ett fan som ropade "Go back to Toronto" trots att han hade fullt upp med The Undertaker och sedan när han imiterade Undertakers jag-ska-skära-halsen-av-dig-rörelse.

3. Shawn Michaels står helt klart för galans största överraskning. Jag tänker inte avslöja vad det är men direkt när ni ser den kommer ni att hålla med mig.


HANS-ÅKE LILJA (2010-03-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 0
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TLC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
DX after their match and Christian performs a rap for the Bella Twins
RECENSERAT DENNA DAG (23/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA