Tag teams från 70-talet till idag

FILMEN

"Allied Powers: The world’s greatest tag teams" är precis vad titeln säger, en dokumentär om i stort sett alla tag teams som funnits i wrestlingvärlden sedan början av 70-talet. Under nio timmar får vi stifta bekantskap med fler tag teams än jag trodde var möjligt. De allra flesta får vi bara en kortare presentation av men en del får vi även se matcher med. Det är allt från Nick Bockwinkel & Ray Stevens mot Red Bastien & Bill Robinson från 1972 till The Miz & John Morrison mot Rey Mysterio & Shawn Michaels från 2008 som vi bjuds på och det är ingen överdrift att påstå att både brottare och kommentatorerna har utvecklats. Personligen tycker jag att det blir som mest intressant från sent 80-tal och framåt. Innan dess känns det inte lika kul.

Allt detta presenteras av just The Miz & John Morrison och ligger förpackat på tre DVD. Nu är varken The Miz eller John Morrison några överdrivet bra skådespelare men de spelar ändå sina roller rätt okej. De är sådär odrägligt överlägsna som de ska vara. Deras medverkan är dock en parentes i sammanhanget, det är alla tag teams som vi får stifta bekantskap med som är det stora värdet på dessa DVD:er. Något som slår en när man ser DVD:n är hur många av de stora namnen som faktiskt börjat som del i ett tag team och sen gått vidare till solobrottning. Eller för del delen börjar som solobrottare och sen gått med i ett tag team. Oavsett ordning har många av de stora brottarna någon gång ändå varit del av ett tag team.

En sak som jag saknar på DVD:n är lite mer info om hur teamen upplöstes. Som de flesta som ser wrestling vet så går det inte till så att två brottare bara bestämmer sig för att "nu är vi inte ett tag team längre". Så går det helt enkelt inte till. Det händer alltid något som gör att den ena brottaren bli sur på den andra och inte allt för sällan slutar det i ett gäng matcher där de två gör upp för att sen gå vidare som solobrottare. Detta hade jag gärna sett mer av men jag inser samtidigt att skulle man klämt in det hade boxen förmodligen blivit dubbelt så lång som den är idag.

Hur som helst ger "Allied Powers: The world’s greatest tag teams" en riktigt bra överblick av de tag teams som regerat inom wrestlingen. Vi har allt från favoriter som Hardy Boyz och The Heart Foundation till trista Bushwahackers, men vilken typ eller era man än gillar finns det garanterat något för var och en här. "Allied Powers: The world’s greatest tag teams" känns nämligen otroligt heltäckande.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av allt från musikvideos till intervjuer och annat smått och gott som funnits med på TV-sändningar genom tiderna. Musikvideorna är inte mycket att hänga i granen men en del av det andra är det. Bäst är helt klart den där DX (och framförallt Shawn Micheals) ska förklara att de minsann är omoraliska och där efter börjar urföra "Sweet chin music" (hans avslutningsgrepp) på alla han ser.


TRE SAKER

1. Det är lite ironiskt att The Miz & John Morrison, efter att ha kallat sig själva det bästa tag team:et någonsin, inte längre är ett tag team

2. Det har funnits otroligt många bra tag teams genom tiderna och det är trist att det idag känns lite som om tag teams är nedprioriterade inom WWE.

3. I boxen finns inte bara WWE representerade. Vi får även se matcher från bland annat WCW, NWA, AWA och WCCW.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The Fabulous Freebirds ? "Badstreet, USA" Music Video, Animal Advice from the British Bulldogs, Gene Okerlund Visits the Hart Foundation Headquarters, Camouflage, Bushwhacker Style, Gene Okerlund Interviews Demolition, The Legion of Doom Return to Chicago, The Cutting Room Floor: Los Conquistadors, The Rock 'n' Sock Connection Break Up?, D-Generation X and the Meaning of Controversy, John Morrison & The Miz ? "Mizfits & Mofos" Music Video
RECENSERAT DENNA DAG (27/9):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA