Mitt i hjärtat av wrestlingen

FILMEN

Det är inte speciellt förvånande att man gör en dokumentär om familjen Hart. De har varit i wrestlingbranschen en väldigt lång tid och under den 97 minuter lång dokumentär om familjen som inleder DVD:n får vi höra historien. Den är riktigt bra berättad och sträcker sig från Stu Hart som ledde in familjen på brottning och fram till The Hart Dynasty som står på toppen idag.

I dokumentären går man igenom alla 12 syskon i Hartfamiljen och deras inblandning i wrestlingen. Många av dem har nämligen varit inblandade på ett eller annat sätt. Vi får höra om medgångar och motgångar. Glädjestunder och svåra stunder. Både The Brittish Bulldog (som visserligen var ingift i släkten) och Owen Hart har dött och Owen dessutom på ett väldigt dramatiskt sätt när något gick fel med den anordning som skulle få honom att från taket sänkas ned i ringen. Resultatet blev att han föll så olyckligt att han senare avled.

Förutom detta får vi också en hel del matcher med medlemmarna i Hartfamiljen och något som är gemensamt för alla matcher är att medlemmarna i familjen Hart är riktigt duktiga brottare. Dock är inte alla i Hartfamiljen medlemmar av familjen, eller i alla fall inte genom blodsband. Förutom tidigare nämnda Brittish Bulldog är även Jim "The Anvil" Neidhart ingift. Både med familjens döttrar och i "brottarfamiljen" och de behandlas nu som riktiga familjemedlemmar.

Matcherna är tar plats mellan åren 1979 och 2009 och visar hur familjen Hart har utvecklats under dessa 30 år. Favoritmatcherna är de mellan bröderna Bret och Owen och även om det sägs i dokumentären att dessa två inte brottades så mycket med varandra så känns de väldigt samspelta.

Över lag känns dokumentären väldigt genomarbetad och fulländad. Matcherna är väl balanserad och kompletterar den väl. Hartfamiljen är helt klart en intressant familj som betytt mycket för wrestlingen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en del korta intervjuer och anekdoter från Hartfamiljen. En del riktigt kul medan andra kändes mest som utfyllnad av överblivet material.


TRE SAKER

1. Det är kul att se hur lika alla Hart bröderna är.

2. Hartfamiljen är långt ifrån den enda som fört fram flera generationer brottare men den är helt klart den som fått fram flest brottare.

3. Det känns verkligen trist att Owen inte finns med oss idag. Jag tror han hade varit den som fortfarande körde på heltid idag om han funnits kvar.


HANS-ÅKE LILJA (2010-09-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Intervjuer
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
MUSIKUTGÅVORNA