Släktfejdernas gala

FILMEN

"Backlash 2009" gick av stapeln den 26 april och nu finns den äntligen ute på DVD här i Sverige. Galan är som vanligt just under tre timmar lång och innehåller en salig blandning matcher. Man inleder galan med de akrobatiska brottarna.

Första matchen står mellan Jack Swagger och Christian och här är det helt klart Christian som med sin arrogans står ut mest. Men båda brottarna är riktigt duktiga och även om Swagger kör en stil som är mer som klassisk brottning lyckas de få till en riktigt bra match.

Andra matchen är mellan Chris Jericho och legenden Ricky "The Dragon" Steamboat. Inför matchen verkar The Dragon som var riktigt stor under 80- och 90-talet vara den svagare då han är rätt mycket äldre än Jericho. Fel, han bjuder på gott motstånd och Jericho får slåss med alla knep han kan.

Efter dessa lite mer akrobatiska matcher släpper man in Kane. Han ska möta CM Punk som visserligen inte är stor men som ändå är en bra brottare. Kane däremot är kanske inte den bästa brottaren WWE har fått fram men å andra sidan är han så stor att han i princip kan köra över vem som helst så länge han står på benen. Även här blir det en bra match men tyvärr känns upplägget Kane mot CM Punk rätt ointressant och det blir därför lite svårt att engagera sig i matchen.

Sen är det dags för släktfejd. Som de flesta säkert vet är var de ju Matt Hardy som låg bakom Jeff Hardys alla olyckor och de båda bröderna har gått flera matcher mot varandra där Matt faktiskt vunnit de flesta. Här ska det dock göra upp och nu är det inte uträkning som ger vinst utan den här gången ska man få sin motståndare att säga "I quit" för att vinna matchen. "I quit" betyder dock inte att den som säger det ska sluta med brottning eller liknande utan anledningen till att man valt detta som avgörande är att det är mer förnedrande än att bli uträknad. Denna match är tveklöst galans mest akrobatiska match. Båda Hardy bröderna är riktigt bra på att flyga högt från repen… och det är ett under att de lever när matchen är över.

Sen är det återigen dags för lite Diva-trams i ett mellanspel som vi kunnat vara utan. Som tur är tar det slut rätt fort.

Triple H, Batista och Shane McMahon tar sig därefter an Randy Orton, Cody Rhodes och Ted DiBiase. Orton har en kamp med McMahon efter att ha slagit ner McMahon senior, McMahon junior, Triple H:s fru, till lika McMahon seniors dotter. Han har med andra ord hela klanen McMahon (som för övrigt är familjen WWE) emot sig och idag får han möta två av dem… och Batista. Till sin hjälp har han sina trogna följare Cody Rhodes och Ted DiBiase. Två mindre kända brottare som tagit rygg på Orton och, om jag får gissa, till slut kommer att vända sig mot Orgon. Matchen blir som vanligt när Orton är med brutal och oärlig.

Galans huvudmatch avslutar föreställningen och här är det John Cena och Edge som gör upp om tungviktarbältet. Matchen är riktigt jämn och slutar med att de lämnar ringen och fortsätter att fightas utanför ringen vilket är helt i sin ordning då denna match inte har några regler. Tyvärr avgörs inte matchen som den bör utan in kommer Big Show och kastar in Cena i en stor spotlight där han blir liggande. Varför han gör det är oklart men det ser inte ut som om han gör det för att hjälpa Edge. Kanske är detta början på ett kommande upplägg?


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av ett kort klipp där vi får se följderna av tremanna-tag team-matchen. Inte speciellt upphetsande.


TRE SAKER

1. Matt och Jeff Hardy har tidigare brottats tillsammans i ett tag team.

2. Cody Rhodes och Ted DiBiase är söner till wrestlinglegenderna Dusty Rhodes och Ted DiBiase senior som även gick under namnet Million Dollar Man.

3. Omslaget till "Backlash är verkligen snyggt. Orton ser riktigt grym ut…


HANS-ÅKE LILJA (2009-09-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Home video exclusive: Aftermath of the 6-man tag team match
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA