Historien om dödens brottare

FILMEN

"The Undertaker" är helt klart en av de bästa och mest genomtänkta karaktärerna i WWE. Han har varit med sedan 1990 och nu har det äntligen blivit dags för en DVD-utgåva med några av karriärens bästa matcher. Boxen innehåller 3 DVD:er och har en speltid på hela 9 timmar och 7 minuter. Mycket imponerande.

Boxen inleds med att vi får se lite klipp från Undertakers premiär i brottarringen. Den första hela matchen vi får se tar plats knappt ett år senare då han går upp i en titelmatch mot självaste Hulk Hogan… och vinner.

Framförallt är det två saker som utmärker Undertaker. Dels har han en väldigt bra image och dels går han ofta rätt extrema matcher. När det gäller hans image spelar han hela tiden på att han ska begrava sina motståndare, att han är mörkrets förste och han gör det bra. Speciellt under den period han har Paul Bearer som manager. Bearer är en otrevlig typ som är kort, tjock och alldeles för blek. Han drar sig inte från att spela fult och han gör allt för att hjälpa Undertaker… åtminstonde till en början. Under en period brottas Undertaker dessutom som en motorcykelknutte vilket inte alls känns lyckat.

När det gäller hans matcher går som sagt Undertaker ofta lite ovanligare och lite grymmare matcher. Det är allt från Casket matches till matcher som helt saknar regler. Kistmatcherna går ut på att man ska stoppa ner sin motståndare i en kista istället för att få dem uträknade. Denna form av matcher har efter Undertaker introducerat dem blivit en rätt vanlig matchtyp i WWE men det var alltså Undertaker som uppfann den.

Han går även våldsamma steelcage-matcher där en stålbur sänks ner över ringen som gör att ingen av brottarna kan komma ut innan matchen är över. Stålburen går även att använda för att skada sin motståndare så mycket som möjligt vilket de också gör. Sen går han även matcher mot till exempel Mankind där häftstift slängs ut i ringen och en "först att blöda"-match mot Stone Cold Austin. Där gäller det att få sin motståndare att blöda i pannan för att ta hem segern.

Har man varit med i WWE så pass länge som Undertaker har så har kan man inte undgå att ha några ordentliga konflikter med andra brottare. Detta gäller även Undertaker och han har haft längre konflikter med bland annat Mankind, Shawn Michaels, Kane som dessutom påståtts vara hans halvbror, The Rock, Stone Cold och Triple H. Allt detta får vi smakprov på i boxen där vi även får uppläggen ordentligt genom gångna och berättade för oss av en mycket behaglig berättarröst.

De enda svagheterna som boxen har är att en del av Undertakers motståndare, som han haft längre konflikter med, är rätt så tråkiga. Mankind känns till exempel hur tråkig som helst och är dessutom med väldigt mycket.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av olika intervjuklipp med Undertaker. Ofta är intervjuerna fördelade så att de hamnar på samma disk som de matcherna de hör ihop med. En del är kul medan andra blir lite väl överdrivna. Bland annat sitter han vid ett tillfälle och pratar med sina döda föräldrar.

Det bästa vi bjuds på när det gäller extramaterialet är dock dels en match med Brett the Hitman Heart och en med Kurt Angel. Riktigt bra matcher.


TRE SAKER

1. Undertakers riktiga namn är Mark William Calaway.

2. När han möter Hulk Hogan 2002 är han kortklippt och ser inte alls lika tuff ut.

3. Undertaker har deltagit på Wrestle Mania 17 gånger och inte förlorat en enda gång.


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: 4:3
Extramaterial:
Bonus Footage, Interviews and Promos
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA