WWE intar huvudstaden

FILMEN

"Capitol Punishment" är en ny gala, eller i alla fall ett nytt namn. Den tar plats i Washington och naturligtvis är det just det som namnet anspelar på. Galan inleds med att Kofi Kingston utmanas av Dolph Ziggler om United States Championship-bältet. Som jag sagt tidigare så är Kingston rätt tråkig men Ziggler fixar ändå till så matchen till slut ändå blir rätt kul att titta på.

Sen får vi se Alex Riley i sin första riktigt stora match. Han har ju tidigare varit lärling hos The Miz men tröttnat efter all skit han fick ta från just Miz så nu har han fått nog och ska ge Miz en omgång han sent ska glömma. Det hela blir en helt okej match mellan lärare och lärling och jag tror att Riley kan ha en framtid inom WWE.

Därefter är det dags för The Big Show att möta Alberto del Rio. Matchen är sådär, mest för att jag har lite svårt för del Rio, men också för att man inte riktigt känner för upplägget mellan dessa två. Kanske kan det utvecklas till något bättre om det får fortgå.

Nästa match är en repris från "Over the Limit 2011" mellan Wade Barrett och Ezekiel Jackson om interkontinentalbältet. De två före detta vännerna bjuder även här på en rätt hyfsad match.

När sen CM Punk, den perfekta elakingen, ska brottas får han göra det mot den supertråkige Rey Mysterio. Punk är som vanligt lysande och retar upp publiken medan Mysterio fortfarande är trist. Matchen blir trots detta rätt bra men man önskar att Mysterio kunde göra något för att sluta framstå som så tråkig. Han kan ju brottas. Hur kul vore det inte om han blev megaond?

Därefter följer galans helt klart bästa match. Randy Orton och Christian ska återigen göra upp om tungviktsbältet och nu gäller det för Christian att visa vad han kan. Han har förlorat för många gånger mot Orton nu för att få ytterligare en chans om han sabbar denna. Mycket står på spel alltså och de båda herrarna bjuder på en mycket bra match.

Näst sista matchen är mellan Jack Swagger och Evan Bourne. En tråkig match där inget står på spel. Swagger var ju med i toppen ett tag och var då riktigt elak. Sen hamnade han i klorna på Michael Cole och då tvärdog karaktären. Snacka om dåligt karriärsbeslut.

Galan avslutas med att John Cena försvarar sitt mästarbälte mot R-Truth och även om ingen av dessa brottare är favoriter lever matchen upp när Truth visar upp sin elaka sida. Cena å andra sidan skulle även han behöva bli elak för att blåsa lite nytt liv i den genomgoda imagen.

"Capitol Punishment 2011" är ingen vidare bra gala. Förutom Orton och Christians match saknas riktigt bra matcher och när dessutom en Barack Obama look-a-like springer runt och larvar sig blir det inte direkt bättre.


EXTRAMATERIALET

Ett kort klipp där Josh Mathews intervjuar Christian.


TRE SAKER

1. Obama look-a-liken är faktiskt rätt lika originalet.

2. Tack för att vi slipper en match med Michael Cole den här gången!

3. Var är Undertaker? Var är Triple H? Var är de stora namnen?


HANS-ÅKE LILJA (2011-10-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Silver Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Josh Mathews interviews Christian
RECENSERAT DENNA DAG (20/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA