Sist ur buren vinner

FILMEN

Det är inte så förvånande att galan heter "No way out" när man ser vilken typ av matcher den innehåller. Två av de fem matcherna (som tillsammans dessutom tar mest av tiden i anspråk) är nämligen så kallade Elimination chamber-matcher. Dessa går ut på att en stor stålbur sänks ner över ringen varpå fyra brottare låses in i burar i hörnen på ringen. Två andra brottare inleder matchen och var femte minut efter det så kommer en av de inlåsta brottarna ut. Blir man sen uträknad kastas man ut ur buren och den som står kvar sist vinner.

I första matchen är det världsmästarbältet som står på spel. Edge är mästare innan matchen och hans utmanare är Undertaker, Triple H, Jeff Hardy, Big Show och Vladimir Kozlov. Hardy och Edge inleder matchen och det dröjer inte förrän regerande mästaren Edge räknas ut och förkrossad får lämna ringen. Matchen innehåller mycket bra brottning och många oväntade kast hit och dit när det gäller vem som ska gå segrande ur striden.

Näst upp är en No holds barred-match där inga regler gäller. Vi får se Randy Orton och Shane McMahon som legat i strid med varandra under en längre tid göra upp en gång för alla. Som vanligt kör Orton med fula knep och fuskar så mycket han bara kan, vilket han i och för sig får i och med att det inte finns några regler i den här matchen. Det måste dock konstateras att Shane ser otroligt töntig ut i sin joggingdräkt jämfört med Orton. Han bjuder dock på en del akrobatik och dessutom får han Orton att blöda.

Därefter är det ECW-bältet som det ska fightas om och detta är helt klart galans svagaste match. Vi får se Jack Swagger mot Finlay där den senare har med sig en liten bisarr dvärg som ska hjälpa honom. Trist match med karaktärer man inte känner något alls för.

Sen är det Shawn Michaels och JBL som ska göra upp. Shawn är sen tidigare skyldig JBL en massa pengar och om Shawn vinner idag skrivs skulden av och om han förlorar äger JBL honom och namnet Shawn Michaels för resten av Shawns live. Mycket är med andra ord på spel för framför allt Shawn. Resultatet blir en intensiv och mycket bra match.

Galan avslutas med en andra Elimination chamber-match. Den här gången är det tungviktsbältet som står på spel. John Cena går in som mästare och sen är det tänkt att Rey Mysterio, Mike Knox, Chris Jericho, Kane och Kofi Kingston ska gå in som utmanare. När Kingston är på väg in kommer dock Edge springandes. Han överfaller brutalt Kingston och tar sedan dennes plats i matchen. Ingen domare protesterar så det är bara att köra igång matchen som blir både spännande och kul att titta på. Brottarna som deltar är alla rätt annorlunda vilket gör matchen väldigt öppen och vi bjuds dessutom på mycket bra brottning.

"No way out 2009" är en riktigt bra gala som egentligen bara har en tråkig match och det är som ni säkert gissat den där Jack Swagger och Finlay slåss om ECW-bältet.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en kort intervju med Edge efter hans seger i den sista Elimination chamber-matchen.

Vi får även se en fight mellan Randy Orton och Shane McMahon där de tar fighten ända ut bland publiken. Här når dessutom Ortons grymhet nya höjder…


TRE SAKER

1. Det är kul att se vad de drar fram under ringen när det är en match som inte har regler. Det är allt från soptunnor till stegar och bord. Fascinerande.

2. Emellanåt blir ljudet på DVD:n riktigt lågt vilket är irriterande.

3. Om någon undrar så är det Vladimir Koslov på omslaget.


HANS-ÅKE LILJA (2009-07-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2009
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Todd Grisham intervjuar Edge och Shane McMahon vs. Randy Orton
RECENSERAT DENNA DAG (25/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA