Helvetet i en bur

FILMEN

Det finns en WWE-gala som heter "Hell in a cell" och det som utmärker den galan är att några av matcherna tar plats i en stålbur. Dessa matcher är både mer riskfyllda och farligare för brottarna eftersom det finns massor av stål att skada sig på. De bästa av dessa matcher har man nu samlat på en tre-disk-box som man kallt för "Iron Will: The anthology of WWE's toughest match".

Boxen inleds med en liten kort introduktion i form av historien om hur dessa burmatcher skapades, vilket följs av den första burmatchen som tog plats på "Survivor Series" 2002. Här möttes Triple H, Shean Michaels, Chris Jericho, Booker T, Kane och Rob Van Dam. Ofta när de som här är fler än en brottare inblandade inleder två brottare matchen varpå en ny deltagare sen ansluter var fjärde eller femte minut. Ibland är det dock bara två brottare som gör upp i buren men på den här DVD:n fokuserar man på de matcher där fler brottare är inblandade. Vid denna typ av matcher kallas för övrigt buren Elimination Chamber.

Nackdelen med dessa matcher är att de ibland blir väldigt röriga men gillar man när fler brottare är med och gör upp om segern (och i de allra flesta fallen ett bälte) får man definitivt sitt lystmäte här. I elva matcher får vi se alla de stora brottarna i matcher som tagit plats mellan 2002 och 2010 och flera av dem i mer än en match. Och det är rätt kul att se hur de utvecklats och förändrats mellan de olika matcherna.

Anledningen till att vi bara får elva matcher i denna box är enkel. Med sex brottare inblandade i varje match tar dessa matcher tid. De blir längre än normala matcher, vilket då gör att det inte får plats fler i boxen. De vi bjuds på är dock väldigt underhållande.


EXTRAMATERIALET

Trailers för några galor med burmatcher.


TRE SAKER

1. Buren kallas ibland för The Devils Playground.

2. Inga Divamatcher finns med i boxen. Kanske har det inte Divorna gått några burmatcher?

3. Chris Benoit som syns i en match har sedan 2007 helt uteslutits från allt som har med WWE att göra. Då mördade han nämligen sin fru och son för att sen hänga sig själv...


HANS-ÅKE LILJA (2011-01-07)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Trailers för WWE galor
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ACTIONFILMERNA