Dags att skryta igen

FILMEN

Så var det återigen dags att skryta. Som vanligt på "Bragging Rights" är det de olika WWF-TV-programmen som möts i ringen för att göra upp om vem som har de bästa brottarna. Förra året var det fler matcher mellan de olika programmen, men den här gången är det bara en. Mer om den senare dock. Galan inleds med en match mellan Dolph Ziggler (interkontinentalmästare) och Daniel Bryan (United States champion). Båda är mästare med var sitt bälte. Ingen sätter dock sitt bälte på spel den här kvällen.

Därefter är det tag team-mästarna Cody Rhodes och Drem McIntyres tur att kliva upp i ringen. De möter David Otunga (medlem i Nexus) och John Cena och nu står bältet på spel. Anledningen att Cena är med och slåss för Nexus är att han förlorade mot Wade Barrett på "Hell in a cell 2010" och nu måste göra allt Barrett beordrar honom att göra. Något han inte är allt för nöjd med.

Därefter är det Cody Rhodes tidigare tag team-partner Ted DiBiases tur att kliva in i ringen där han möter Goldust. Goldust är en brottare som kommer ut i en blond peruk, svart och guldfärgad gummidräkt samt guld och svart färg i ansiktet. Känns väldigt 80-tal. Hur som helst, Goldust har stulit DiBiases milliondollar-bälte (likadant som hans far Milliondollar man hade) och nu är det dags för honom att sota för sitt tilltag.

Sen är det dags för Divorna Lay Cool och Natalya att mötas i en match om Divabältet. En skaplig match som fungerar. Divorna är inga favoriter, men de blir bättre och bättre…

Efter Divorna är det brödernas tur. I en Buried alive-match får vi se Kane och The Undertaker göra upp om världsmästarbältet. Här gäller det dock inte att få sin motståndare uträknad utan här ska man oskadliggöra sin motståndare för att sen slänga ner honom i en grav och täcka över med jord. En väldigt spektakulär match även om den känns lite för överdriven.

Så var det dags att avgöra vilket program som ska få gå hem med Bragging Rights-bucklan. Raw mot Smackdown. Raw leds av The Miz och med sig har han CM Punk, John Morrison, Ezekiel Jackson, Santino Marella, R-Truth och Shamus. Smackdown leds av Big Show och han har med sig. Rey Mysterio, Jack Swagger, Tyler Reks, Kofi Kingston, Alberto Del Rio och Edge. Detta är en tag team-match där man om man blir uträknad får lämna arenan. Det laget som sen sist har minst en medlem kvar i laget vinner. Kul upplägg även om alla brottarna inte är favoriter. Machen blir lite rörig som det alltid blir med den här typen av matcher. Sen kommer ofta de interna stridigheterna upp till ytan också…

Galan avslutas med att Randy Orton utmanas av Wade Barrett från Nexus om tungviktsmästarbältet. Det som gör denna match lite speciell är att Barrett nu har John Cena i sin ringhörna efter förlusten på "Hell in a cell 2010". Cena måste ta order av Barrett eller bli avskedad från WWE och Cenas order för kvällen är att se till att Barrett vinner matchen. Det är inte utan att det är lite kul att se genomgode Cena plågas lite.

En bra gala men jag måste erkänna att själva Bragging Rights-delen glöms bort lite. Visst det blir en stor match med många deltagare men ändå, det känns inte stort nog att uppkalla hela galan efter det.


EXTRAMATERIALET

En intervju med Team Smackdown samt Undertakers last ride? Intervjun är som intervjuer brukar vara men Undertakers läst ride är inget mer än att The Undertaker går omkring...

På skiva två får vi ett avsnitt av "Smack Down" och ett avsnitt av "RAW" vilket passar bara eftersom det är de två programmen som möts i "Bragging Rights". Sen kan man ju alltid ifrågasätta hur kul det är att se avsnitt som är fem månader gamla. Hur som helst har man ändå tagit programmen som gick precis innan galan vilket gör att det finns lite upplägg som förklaras här.


TRE SAKER

1. Nexus går fram som en ångvält i WWE. De fightas om tag team-bältet och tungviktsbältet. Inte illa.

2. Två av brottarna i kvällens gala är det första gången jag ser brottas. De är Tyler Reks och Alberto Del Rio.

3. Matchen mellan Randy Orton och Wade Barrett är galans bästa och jag gillar Barrett mer och mer för varje match jag ser.


HANS-ÅKE LILJA (2011-03-21)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Interview, Undertakers last ride, ett avnitt av Smack Down och ett av RAW
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KOMEDIERNA