Jakten kontraktet

FILMEN

Money in the Bank-fenomenet har funnits ett tag inom WWE. I Money in the Bank-matcherna gäller det att först ta sig upp för en stege, mitt i ringen och plocka ner en väska. Gör man det får man ett kontrakt som gör det möjligt att när som helst, var som helst under ett helt år utmana mästaren på bältet utan att mästaren kan säga nej. Problemet är bara att man måste få ner väskan innan någon av de sju motståndarna gör det.

Tidigare har detta bara varit en match på någon av de andra galorna, men nu får den alltså en egen gala med inte mindre än två Money in the Bank-matcher. Personligen gillar jag dock inte Money in the Bank-matcherna. Även om jag vet att allt är arrangerat inom wrestling så är det sällan så många brottare klättrat så sakta uppför en stege...

Galan inleds med en SmackDown Money in the Bank-match och här får vi se Kofey Kingston, Dolph Ziggler, Chrisitan, Cody Rhodes, Matt Hardy, Drew McIntyre, Kane och The Big Show göra upp. Tidigt i matchen står det dock klart att Big Show som har störst chans att undanröja de andra brottarna är för tung för de stegar som används. Detta har man dock löst genom att slänga in en jättestege. Nu blir det dock inte så lätt som det ser ut på pappret. Dessutom blir inte vinnaren den de flesta gissat på…

Därefter utmanar Eve Torres Alicia Fox om Diva-bältet och detta blir faktiskt en rätt fartfylld match som för ovanlighetens skull är rätt underhållande. Kan det vara så att Divorna börjar få ordning på sin brottning?

Tag team-problemen fortsätter när Jimmy & Jey Uso utmanar The Heart Dynasty om Unified tag team-bältet. Ingen av dessa brottare är speciellt upphetsande, men när det gäller personligheter men alla är de väldigt duktiga och tekniska brottare. Tyvärr blir det lite tråkigt att titta på emellanåt.

Sen är det dags för Jack Swagger att utmana Rey Mysterio om mästarbältet. Swagger har dock redan sett till att skada Mysterios fot och känner sig rätt säker på att nu kunna ta tillbaka bältet. Matchen blir dock inte riktigt som någon av dem förväntat sig och avslutas på ett lite oväntat sätt, eller kanske inte med tanke på vilken gala detta är.

Sen är Divorna tillbaka och nu är det Kelly Kelly som ger sig efter Laycool och hennes bälte. Tyvärr kommer inte den här matchen i närheten av den tidigare Diva-matchen, utan Divorna vrålar som vanligt som om deras liv hängde på dem. Varför vet jag inte men det känns väldigt underligt.

Därefter är det dags för RAWs Money in the Bank. Här är det Randy Orton, The Miz, Mark Henry, Ted DiBiase, John Morrison, Chris Jericho, Evan Bourne och Edge som jagar den åtråvärda väskan. Matchen blir rätt bra även om det tidigt står klart att Mark Henry aldrig kommer att vinna en Money in the Bank-match. Han har helt enkelt inte fysiken för det. Dock känns slutet rätt öppet och personligen sitter jag och hejar på Bourne eller DiBiase då de skulle behöva detta och dessutom inte är förväntande att vinna.

Sen ska John Cena och Shamus göra upp om tungviktsbältet i en Steel cage-match. Att man väljer en Steel cage-match är mycket för att de ska få vara i fred för nykomlingarna från NXT som går under namnet Nexus. Nu lyckas man inte fullt ut med detta och personligen tycker jag att hela Nexus upplägget börjar bli uttjatat.

Totalt sätt blir Money in the Bank-galan mycket bättre än jag förväntat mig. Jag hade inte så höga förväntningar då den här typen av matcher inte är några personliga favoriter.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av två saker. Det ena är en intervju med Kane som faktiskt är rätt underhållande. Kane är ju inte den som talar mer än nödvändigt men hör gör han ett undantag. Det andra är ett klipp där Nexus står på scen och retar upp publiken vilket inte är så värst roligt.


TRE SAKER

1. Kofi har ju som bekant en del tofsar i håret och när de hamnar i oordning under matchens gång påminner han rätt mycket om Pippi Långstrump...

2. Det är rätt fräckt att se hur The Big Show klättrar över topprepet i stället för under som de andra när han går in och ut ur ringen.

3. Evan Bourne imponerar stort under galan.


HANS-ÅKE LILJA (2010-11-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Dolby digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Intervju med Kane och Nexus pratar med publiken.
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA