En bra och ordnad sammanfattning

FILMEN

För er som inte vet det kan jag ju börja med att berätta att "Raw" är ett wrestlingprogram som visas på TV en gång i veckan (måndagar). Tillsammans med "Smackdown" är det dessutom det ledande wrestlingprogrammet. Båda ägs av WWE dessutom och det är inte helt ovanligt att brottare hoppar mellan de två förbunden. Nu är det dock "Raws" aktivitet under 2009 som ska sammanfattas och det gör man på tre diskar och under 519 minuter (drygt 8,5 timmar).

Förnuftigt nog går man igenom året i kronologisk ordning och varje månad inleds med en liten sammanfattning om vad som skett. Detta följs sen av ett urval matcher och händelser som utspelat sig under månaden.

När det gäller matcherna antar jag att man valt ut de som känns mest representativa för 2009. Dels för att de är bra matcher och dels för att de speglar de stridigheter som skett under året. Eftersom jag följt wrestling hyfsat under året så kan jag avgöra rätt bra hur man lyckats täcka årets händelser och jag tycker man lyckats bra. Alla matcherna kanske inte är sådana som jag skulle valt men man kan inte få allt. Händelsemässigt har man dock fått med det väsentliga. Några saker som händer under året som uppmärksammas är Randy Ortons fight med familjen McMahon. Vince McMahon är ju som ni kanske vet ägare av WWE och när han ställde på Orton lite för mycket brast det för honom och det hela slutade i att han spöade upp Vince, hans son och hans dotter. Och då hans dotter är gift med Triple H blev det naturligtvis en kamp mellan dessa två herrar.

Orton hinner också skapa kaos med Legacy där han själv ingår tillsammans med Cody Rhodes and Ted DiBiase (båda söner till kända brottare). Cody och Ted hjälper Orton både i fighten med McMahon och andra som kommer i deras väg. Vi får även se Shawn Michaels förnedras av stormrike JBL och Donald Trump köpa upp WWE för att sen sälja tillbaka det till Vince för dubbelt så mycket som han köpte det för. Naturligtvis händer det mycket mer under 2009. DVD:n är ju som sagt över åtta timmar lång.

Jag gillar "Best of Raw 2009". Det ger en bra och ordnad sammanfattning över vad som hänt under året. Följer man "Raw" slaviskt på TV blir det kanske lite tjatigt men jag tycker nog ändå att det är kul att få allt sammanfattat såhär. Åtminstone jag inser att jag glömt en hel del av det som hände i januari 2009…


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Den 11 januari 1993 visades det första "Raw"-avsnittet på amerikansk TV.

2. "Raw" ska tydligen vara det veckoprogram som visats under längst tid utan avbrott. Den 7 juni 2010 visades program nummer 889 i USA.

3. "Raw" har hela tiden visats på måndagar (även om det bytt kanal ett par gånger) och kallas ibland för "Monday Night Raw".


HANS-ÅKE LILJA (2010-06-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA