Brottarna reser till England

FILMEN

"WWE Live in the UK" är just vad det låter som. Ett gång brottare från de olika TV-programmen åker över till England för att spela in sina shower där och det vi får här är ett avsnitt av varje show. Showerna det gäller är "Raw", "ECW", "Superstars" och "Smackdown". Programmen i sig skiljer sig inte så mycket jämfört mot när de är inspelade i USA förutom att det här viftas med mer engelska flaggor än vi är vana med.

Föga förvånande är det materialet från "Raw" och "Smackdown" som är bäst och de två är ju även de programmen som är störst hemma i USA. "ECW" har en hel del bra brottare och både Christian och William Regal återfinns här. När det gäller "Superstars" så är detta första gången jag ser det programmet så där kan jag inte direkt kommentera om hur lika det är det program som går på TV i USA men gissningsvis är det ungefär detsamma även det. Brottarna vi får se där är namn som Matt Hardy, Shelton Benjamin och Ted DiBiase.

Åter till "Raw" och "Smackdown". Här hittar vi matcher som Mark Henry mot Randy Orton, DX mot Big Show och Chris Jericho. Vi får se Undertaker mot Chris Jericho (DVD:ns bästa match) och vi får se den engelske boxaren Ricky Hatton gå en boxare mot brottare match mot Chavo Guerrero. Tyvärr så är rätt många av matcherna lätta att i förväg räkna ut hur de slutar då en av brottarna oftast är lite mindre känd och förmodligen blir den som förlorar matchen. Detta stämmer inte alltid, men väldigt ofta.

Men som sagt, DVD:ns innehåll är inte så annorlunda mot det alla som följer något av dessa program på TV:n är vana att se. Fördelen med den är att vi här får ett smakprov från de fyra programmen och vilka brottare de använder sig av och det är ju inte direkt något vi är bortskämda med här i Sverige.


EXTRAMATERIALET

Som bonus får vi en 20 man-battle royal från 1991 som involverar många klassiska brottare och är riktigt sevärd. Vi får även se en handikappmatch mellan Brock Lesnar och Paul Heyman som tar sig an Edge. Och dessutom får vi en återblick över WWE:s europeiska turne.


TRE SAKER

1. Är det bara jag som tycker att DVD:n har ett rätt tråkigt omslag?

2. Materialet är från november 2009.

3. DVD:n innehåller inte mindre än tre Diva-matcher och det känns som minst en för mycket.


HANS-ÅKE LILJA (2010-03-28)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
20-Man Battle Royal, Handicap Match for the WWE Championship
Brock Lesnar & Paul Heyman vs. Edge and Photo Recap of WWE European Tour Fall 2009
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA