Inte riktigt godkänt tyvärr

FILMEN

Varför "Over the limit" heter just "Over the limit" vet jag inte men jag gissar att det ska spegla att brottarna pressar sig till det yttersta... Eller också tycker man på WWE att det bara är ett fränt namn. Hur som helst inleds galan med en match mellan R-Truth och Rey Mysterio och här har WWE lyckats få till en match mellan två av WWE:s tråkigaste brottare. Rey är visserligen riktigt bra på att fara runt på repen men hans personlighet är ju så tråkig att klockorna stannar. När det gäller R-Truth växer han lite sedan han blev lite galen men han är fortfarande rätt tråkig.

Därefter följer en match om interkontinentalbältet mellan Wade Barrett och Ezekiel Jacksson. Wade ska försvara sitt bälte och även om Wade är rätt kul blir matchen, om än något överraskande, inte speciellt rolig.

Sen är det dags för ytterligare en riktigt seg match, galans förmodligen sämsta match. Sin Cara mot Chavo Guerrero. Detta är inte en bra match. Brottarna är totalt ointressanta och matchen blir även den ointressant. Över huvud taget gillar jag inte Sin Cara. Visst han kan fara runt på repen men han är ju totalt ointressant som karaktär.

Därefter blir det bättre när Kane och The Big Show utmanas om tagteambältena av CM Punk och Mason Ryan. En rätt ojämn match på pappret men som utvecklas till en riktigt kul match ändå.

När det sen blir dags för WWE:s Divor att äntra ringen är det Brie Bella som ska försvara sitt bälte mot Kelly Kelly och det hela utvecklas faktiskt till en rätt hyfsad match men, och jag har frågat tidigare, varför måste de skrika så?

Därefter har det blivit dags för Christians rematch mot Randy Orton om tungviktsbältet. Resultatet blir en riktigt bra match och jag hoppas faktiskt på att denna fejd fortsätter ett tag. Det är ett av de mest intressanta uppläggen just nu.

Sen vill jag helst stänga av. Jerry "The King" Lawler möter Michael Cole i en Kiss-My-Foot-match där förloraren tvingas stoppa vinnarens tår i munnen. Otroligt larvigt upplägg och det utvecklas också till ett spektakel utan dess like. Varför "The King" som ändå är ett stort namn ställer upp på detta kan jag inte ens föreställa mig. Katastrof!

Galan avslutas med att The Miz utmanar John Cena om WWE:s mästarbälte. Han gör det i en "I quit"-match där allt är tillåtet och det enda sättet att vinna på är att få motståndaren att säga "I quit". Tyvärr blir detta en alldeles för lång match även om den trots detta får godkänt.

Totalt sett får "Over the Limit 2011" knappt godkänt. Det fattas en riktigt stor match och det är för många larviga matcher. Ska WWE fortsätta med en gala per månad gäller det att de skärper till sig, annars kommer folk att tröttna.


EXTRAMATERIALET

En kort intervju med John Cena.


TRE SAKER

1. Tag team-bältena ser verkligen trista ut. Koppargråa och tråkiga.

2. Har Sin Cara någonsin pratat i WWE? Jag har då i alla fall inte hört honom göra det.

3. Varför får Chavo Guerrero fortsätta vara så tråkig? Pusha honom eller avskeda honom!


HANS-ÅKE LILJA (2011-10-10)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Silver Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Todd Grisham interviews John Cena
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA