En smärtsam årskrönika

FILMEN

Under åtta timmar och sexton minuter bjuds vi här på det bästa från TV-serien SmackDown säsongen 2009-2010. Under dessa timmar sammanfattas det viktigaste som hänt utanför ringen under säsongen samt att vi får se de viktigaste matcherna. Följer man serien på TV är kanske denna utgåva lite överflödig men gör man det inte är den ett perfekt komplement och sammanfattning över vad som hänt. Man går igenom det som hänt månad för månad och i kronologisk ordning vilket ger en bra och ordnad överblick över det som hänt. Det man saknar är väl galorna som många av uppläggen leder fram till men de finns ju på egna DVDer så det problemet känns rätt överkomligt.

På andra änden av dessa lite dryga åtta timmarna måste jag erkänna att man lyckats få in vad som känns som det viktigaste från säsongen. Naturligtvis har de säkert missat något men det känns ändå som om vi får det viktigaste och då innefattar det alltså både upplägg och matcher. Bland annat får vi se hur The Rock återvänder till SmackDown och hur Edge lämnar SmackDown för RAW. Sen får vi även se när Alberto Del Rio gör sin debut inom WWE.

Ska man säga något negativt om "Smack Down: The Best of 2009-2010" är det väl att vi missar en hel del av kontinuiteten. Eftersom det inte går att få med allt blir det lätt hopp och luckor i vissa upplägg och vi får se starten men inte alltid vad det mynnar ut i. Men skulle man sträva efter det skulle det krävas mer än de dryga åtta timmarna vi får här. Jag gillar den här typen av utgåvor i och med att jag inte kunnat följa SmackDown på TV tidigare. Numera visas det på svensk TV så vi får se om jag får en annan uppfattning när nästa utgåva släpps.


EXTRAMATERIALET

Det finns en hel del extramaterial med här. Bland annat får vi se lite från 10-års festen för SmackDown som mest liknar en TV såpa och inte direkt känns äkta och naturlig. Vi får en trailer för Brothers of Destruction (Undertaker och Kane) och vi får även en match om The Unified Tag Team bältena där The Big Show och Chris Jerico möter just The Brothers of Destructions som får ett minst sagt oväntat slut. Vi bjuds på matcher mellan Rey Mysterio och Shawn Michaels och vi får se Matt Hardy mot Alberto Del Rio. Vi får se upplägget där Kane hittar The Undertaker i ett vegetabilt tillstånd vilket var ett pågående upplägg under säsongen samt lite tjejbråk om titelbältet. En del matnyttigt men även lite onödiga inslag.


TRE SAKER

1. Som sagt firar SmackDowns tio år 2010 vilket naturligtvis är glädjande.

2. Under dessa åtta timmar och 16 minuter bjuds vi endast på en Diva match.

3. Något som hade varit lite önskvärt är en snabbgenomgång av hur bältena vandrat under säsongen och vilka som försvunnit och tillkommit till SmackDown. Hade varit bra som extramaterial.


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
SmackDown firar 10 år, upplägg samt ett gäng matcher
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA