WWE:s odjur; trevligare än de flesta

FILMEN

Dave Batista är en av de största och mest muskulösa brottarna i WWE. Han har oftast tillhört de ondas gäng, men emellanåt även varit rätt trevlig. Personligen har jag alltid gillat honom och fascinerats av hans brottning. Han är nämligen otroligt duktig och speciellt med tanke på den muskelmassa han släpar runt på. När det sedan släpptes en 3-DVD där en av diskarna skulle innehålla en dokumentär om Batista och de andra två hans bästa matcher blev jag naturligtvis intresserad. Efter att ha sett boxen kan bara konstatera att jag gillar Dave Batista ännu mer än innan.

Under den 90 minuter långa dokumentären får vi höra om allt från Batistas barndom till hans storhetstid i WWE som för övrigt pågår än idag. Barndomen var tuff och familjen hade det inte lätt. Pengar var en bristvara och de bodde i riktigt tuffa områden. Batista var dock en tuff kille som när han väl upptäckt vad han kunde göra med sin kropp snabbt fick respekt som dörrvakt. Det fanns inte en klubb i området som tackade nej till att ha honom i dörren. Batista ville dock mer och via lite krokiga vägar kom han i kontakt med wrestlingvärlden och så småningom WWE där han gjorde succé.

Historien berättas dels av Batista själv och dels av hans vänner, hans ex-fru och naturligtvis stora namn inom wrestlingen och det som slår en gång på gång är vilken jordnära och trevlig person han verkar vara trots att han i ringen ser ut som ett vilddjur. Detta bekräftas också av vad folk säger om honom i dokumentären, men man märker också det när man hör honom själv prata. Han är hela tiden ödmjuk inför de andra brottarna och det de lärt honom. Han blir känslosam när han pratar om sin familj, sin mor, sin ex-fru och sina barn. Han känns helt enkelt som en riktigt trevlig kille fast hans ser ut som ett monster, eller som ett odjur som han också kallas inom wrestlingen; The Animal.

När det sen gäller de matcher som finns på disk två och tre är det allt från en av hans tidiga matcher då han gick under namnet Leviathan till matchen mot Triple H efter att han lämnat Evolution (här har man inte sparat på blodet) till matcher om bältet mot brottare som Triple H, Edge, The Undertaker med fler. Vi får verkligen se vad Batista går för under dessa matcher. Dessutom vinner han en del och förlorar även en del vilket gör det hela mer spännande att titta på i och med att man inte kan räkna ut vem som vinner hela tiden. Bäst är dock de matcher han går mot The Undertaker. De har bra kemi ihop och det gör att matcherna alltid är fartfyllda och spektakulära och sånt gillar jag. Det bästa med hela denna box är dock att man får se Batista utanför ringen så mycket. Och där är han som sagt en riktigt trevlig kille.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av lite klipp som inte kom med i den färdiga dokumentären och det är inte direkt något spektakulärt. Vad som dock är lite kul är att denna jätte, detta monster till brottare tydligen samlar på matlådor i plåt med filmmotiv på. Känns lite konstigt men samtidigt otroligt mänskligt.


TRE SAKER

1. Det finns inte ett uns fett på Batistas kropp. Jag har nog aldrig sett en så vältränad människa förutom i bodybuildingsammanhang och skillnaden mellan dem och Batista är att de ser ut som kassaskåp i jämförelse med honom när det gäller rörlighet.

2. Ni som sett Batista i WWE vet att han saknat eller haft väldigt kort hår och det gör att de bilder från hans ungdom när han har axellångt svallande hår känns väldigt surrealistiska

3. Batistas avslutning är någon som han kallar för Batistabomb och består av att han kastar upp motståndaren i luften och sen trycker ner honom på rygg på mattan. Det är inte många som reser sig upp efter en sådan behandling och han vinner oftast de matcher han får in sitt grepp i.


HANS-ÅKE LILJA (2010-02-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Hot bread and butter, Batista's rough neighborhood, The biggest lifeguard at the pool, Leviathan: Demon of the Ohio river, The animal's new suit, Dave meets Alonzo Mourning, Respect for Eddie, A gift for Chavo, Eddie's advice och Batista's lunchbox collection
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAFILMERNA