Galan där möbler är tillåtna

FILMEN

"Table, Ladders & Chairs" eller "TLC" som galan också kallas är det tillfälle då allt är tillåtet, nästan. Oftast får brottarna använda både stolar, bord och stegar för att misshandla sin motståndare. Ibland är det till och med så att man vinner om man lyckas kasta sin motståndare genom ett bord i stället för att få honom uträknad.

Galan inleds med en Triple threat ladder-match mellan Kofi Kingston, Jack Swagger och Doplph Ziggler om interkontinentalbältet. Här har man hängt bältet i luften över ringen och vinner gör man genom att klättra upp på en stege och hämta ner bältet. Det är dock ingen av de andra brottarna som kommer att stå orörliga bredvid och titta på utan de kommer göra allt för att hindra sina motståndare. Hyfsad match (även om Kofi är lika tråkig som alltid) som slutar lite oväntat.

Därefter följer en Diva-match och detta är första gången en tablematch gått mellan Divorna på en gala. Tag team-mästarna LayCool utmanas av Beth Phoenix och Natalia om bältena. Vinner gör den som först kastar någon i det andra laget genom ett bord. Matchen utvecklas rätt bra och blir till slut en hyfsad match.

Därefter är det dags för den larvige Santino och den daterade Vladimir Kozlov att försvara sina tag team-bälten mot Nexus och jag behöver väl inte säga att jag håller på Nexus.

Sen är det återigen dags för Shamus och John Morrison att mötas igen. Deras fight har hållit på ett tag och nu ska det göras upp om vem av dem som ska bli försteutmanare till världsmästarbältet. Kontraktet är upphängt i taket över ringen och den som först klättrar upp och hämtar ner det vinner. Det blir en ordentlig kamp mellan den starke Shamus och den akrobatiske John Morrison och en väldigt underhållande match.

Sen är det återigen dags att kasta sin motståndare genom ett bord. Randy Orton och The Miz gör upp om mästarbältet och jag måste erkänna att The Miz växer både som brottare och profil. Jag gillade inte honom så värst mycket tidigare men han håller på att vända på det. Hans profil blir mer och mer elak och han spelar ut den riktigt bra.

Galans näst sista match är en Fatal 4 way TLC-match om tungviktsbältet. Edge, Alberto Del Rio, Rey Mysterio och Kane (som är mästare). Ska göra upp om guldet. Även här gäller det att plocka ner bältet från ett rep i taket. Alla fyra brottarna gör bra ifrån sig vilket resulterar i en riktigt bra match.

Galan avslutas med att John Cena och Wade Barrett ska göra upp. Barrett har länge förnedrat Cena, men nu ska han alltså få igen. Troligen avslutar detta deras fight men om det är så hoppas jag ändå att Barrett inte försvinner in i glömska. Han är en bra brottare med en bra personlighet (så länge han är elak) och jag hoppas vi får se mer av honom.

Det hela utvecklas till en bra gala och jag är riktigt nöjd med den. Den avslutade 2010 på ett riktigt bra sätt för WWE och lämnade en massa bra upplägg efter sig att spinna vidare på under 2011.


EXTRAMATERIALET

En kort liten intervju med John Cena är vad vi bjuds på här. Varken mer eller mindre.


TRE SAKER

1. Rey Mysterio kommer ut i Gene Simmons-mundering till sin match.

2. Paul Bearer har dött. Jag vet inga detaljer, men tydligen är så fallet och det är verkligen tråkigt. Jag gillade honom.

3. CM Punk kommer ut och gästkommenterar matchen mellan Cena och Barrett. Punk brukar dock aldrig göra något utan att han en baktanke…


HANS-ÅKE LILJA (2011-06-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Josh Mathews interviews John Cena after his match TLC 19th December, 2010
RECENSERAT DENNA DAG (14/7):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA