Dödgrävarens dödligaste matcher

FILMEN

The Undertaker har länge varit en favorit. Jag gillar hans stil, hans karaktär, hans personlighet och hans manager Paul Bearer (som visserligen inte längre är med honom). Nu har man på tre diskar samlat Undertakers dödligaste matcher. Så värst dödliga är de naturligtvis inte, men det låter ju rätt fräckt. Man har dock lyckats plocka fram en hel del matcher som är minst sagt ovanliga. Här finns hans Casket-match med King Mabel. Här finns hans Bodybag-match Ultimate Warrior. Här finns matcher man inte trodde fanns. Naturligtvis är de inte alla så roliga som man skulle kunna tro och definitivt känns en del rätt överdrivna. Som när Undertaker och Stone Cold Steve Austin i en Buried Alive-match ska stoppa ner den andre i en grav för att sen vräka ner jord över honom.

Det gemensamma för matcherna är att de nästan alla går ut på att ha ihjäl någon. Nu har de ju naturligtvis inte ihjäl varandra med det är det som ändå ska vara matchernas mål. I Bodybag-matchen gäller det att stoppa ner sin motståndare i en liksäck och stänga den. I Last standing-matcherna gäller det att slå ner sin motståndare så han inte reser på sig. I First Blood-matcherna förlorar den som först börjar blöda. Uppblandat med dess får vi även lite mer vanliga matcher i stil med Steel cage-matcher och vanliga matcher om diverse bälten.

När det gäller motståndarna finns det de som Ultimate Warrior, Stone Cold Steve Austin, Big Show och Randy Orton som är riktigt kul att se, men vi får även se mindre roliga brottare som Kamala och Mr. Kennedy. Men å andra sidan är The Undertaker alltid kul att se så även de matcher där han får lite tråkigare motstånd är kul att se.

På det hela taget har man lyckats får ihop en riktigt bra DVD-box. Det som är lite trist är att matcherna oftast föregås av ett längre bråk som vi nu inte vet vad det handlar om. Lite info får vi innan matchen men det känns ändå som om det hade varit bra mer mer info om förutsättningarna för matcherna. Men förutom det är jag väldigt nöjd med denna DVD.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det jag saknar lite är en intervju med The Undertaker. Hade varit riktigt intressant.

2. The Undertaker heter egentligen Mark William Calaway.

3. The Undertaker avslutar nästan alltid sina matcher med en Tombstone Piledriver där han lyfter upp sin motståndare, vänder honom upp och ner, sätter huvudet mellan knäna och sätter sig på knä med den effekten att motståndarens huvud slår ner i ringen. Hulk Hogan har berättat att han efter en sådan smäll (som tog hårdare än planerat) tappade lite känsel i benen.


HANS-ÅKE LILJA (2010-12-12)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (1/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JULI/AUGUSTI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA