Wrestlingens minsting

FILMEN

Rey Mysterio är förmodligen den minsta brottaren i WWE om man räknar bort diverse dvärgar som dyker upp då och då. Han är också en av de mest tekniska brottarna i WWE. Han har sin 619 som han avslutar matcherna med och den innebär att han får motståndaren hängande över nedre repet för att sen springande kasta sig ut genom repen och svänga tillbaka och sparka motståndaren i huvudet. Därefter hoppar han upp på topprepet och kastar sig över motståndaren. En mycket akrobatisk och imponerande avslutning. Nu har han då fått en egen DVD som är volym ett i en serie man valt att kalla för "Best of WWE" och denna är helt fokuserad på Rey.

Inledningsmatchen är dock något av det mest bisarra jag sett. Visserligen har man inte full koll på hela upplägget då det säkert byggts upp under väldigt lång tid men vi får i alla fall en kort återberättning som går ut på att Rey och Eddie Guerrero båda vill vara far till en liten kille. Som jag förstår det har Rey varit killens far och nu vill Eddie ta över. För att lösa problemet går de en match där vinnaren får faderskapet. Som sagt ett av de konstigaste uppläggen jag sett.

Andra matchen på DVD:n är från "WrestleMania 22" och är en trippelmatch mellan Rey, Kurt Angle och Randy Orton. Kurt är mästare när matchen börjar och de andra jagar bältet. Det räcker dessutom med att någon av dem få en av motståndarna (vilken som helst av de två andra) uträknad för att bli mästare. Att just den matchen är med på DVD:n avslöjar ju att Rey vinner så det är inget att hemlighålla men det som inte nämns är att detta är den enda gången han varit World Heavyweight Champion.

I de två sista matcherna möter Rey Chavo Guerrero som är en tidigare vän som lurade honom och på så vis såg till att han förlorade sitt mästarbälte. I den första matchen som tog plats på "No Mercy" 2006 möttes de två i en match där brottarna kan bli uträknad var som helst i arenan och alltså inte bara i ringen. Året därpå möts de igen och den här gången var galan "Summerslam" och den här gången är Rey av någon anledning helt silvermålad över hela kroppen...

DVD:n ger inte någon djupare förklaring till vem Rey Mysterio är men vi får några riktigt bra matcher så i den aspekten fyller den sin funktion. Dock hade jag nog föredragit att de gett ut en trediskutgåva som täckt hela Reys karriär och som givit oss en bättre helhetsbild.


EXTRAMATERIALET

Inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Rey är den brottare som varit inne längst på en "Royal Rumble"-match. Hela 65 minuter brottades han. Han är dessutom den kortaste och lättaste brottaren som någonsin har vunnit "Royal Rumble".

2. Rey blev också historisk då han blev den lättaste och kortaste brottaren som någonsin vunnit World Heavyweight Champion-bältet. Han är också den tredje maskerade brottaren i WWE:s historia att vinna en större titel och den förste latinamerikan att vinna World Heavyweight championship-bältet.

3. Reys riktiga namn är Óscar Gutiérrez Rubio.


HANS-ÅKE LILJA (2010-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Dolby digital
Bild: Anamorfisk widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (19/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
KOMEDIERNA