Natten alla bälten sätts spel

FILMEN

Precis som titeln säger så är "Night of the Champions"-galan då alla bälten som finns inom WWE sätts på spel. Ett spännande koncept även om det ibland kan vara lite svårt för ett bälte att byta ägare här… Galan inleds med en match om Interkontinentalbältet där Dolph Ziggler utmanas av Kofi Kingston. Ingen av brottarna är direkta favoriter, men Ziggler växer ändå medan Kingston bara blir tråkigare och tråkigare och jag kan personligen inte förstå varför han ska vara den som utmanar. Det måste väl finnas bättre brottare man kan matcha mot Ziggler?

Sen blir det CM Punk mot The Big Show. Kul match, men jag gillar det bättre när Big Show är elak än när han går och "highfivar" ungarna på vägen in till ringen. Dock passar dessa två rätt bra ihop och även om den är lite för kort blir det en bra match.

Efter det är det The Miz tur att försvara sitt bälte. Det är United States Championship-bältet som står på spel och Daniel Bryan som utmanar. Bryant saknar dock totalt personlighet och karisma vilket gör att matchen blir rätt tråkig.

När det sen är Divornas tur är det Melina som ska försvara bältet mot Michelle McCool och som vanligt blir det ingen vidare match. Tyvärr blir det aldrig riktigt bra när det är Divorna som ska brottas. De skriker som om någon mördade dem och de är inte speciellt samspelta, vilket gör matchen rätt ojämn och ryckig om ni förstår vad jag menar.

Därefter blir det dock desto bättre. Nu ska det göras upp om tungviktsbältet mellan brödraparet The Undertaker och Kane. Matchen blir spännande och svänger fram och tillbaka och inte förrän domaren räknat ut den ena jätten kan man säkert veta vem som vunnit. Bra match.

Sen följer något man valt att kalla för Tag team turmoil. Här ska fem tagteam göra upp om bältet. Två team möts, vinnaren möter nästa och så vidare tills det bara finns en vinnare kvar. Börjar gör The Hart Dynasty (mästare) och The Usos. Koslot och Santino är nästa team följt av Even Bourne och Mark Henry och sist kommer Drem McIntyre och Cody Rhodes. Matchen bjuder på blandade insatser men det är egentligen inte förrän de sista två är lagen på plats som det blir spännande. Kul upplägg, men lite rörigt.

Sist är det världsmästarbältet som står på spel och det i en Six Pack Elimination-match. Sex brottare; Shemus (mästare), John Cena, Edge, Chris Jericho, Randy Orton och Wade Barrett från Nexus, ska alla in i ringen samtidigt. En efter en ska de sen elimineras tills det bara är en vinnare kvar. Det hela blir en rätt spännande och öppen match och det som gör den här typen av matcher lite extra spännande är att mästaren inte behöver vara inblandad i vem som blir ny mästare.

2010 års upplaga av "Night of the Champions" får godkänt. Det är inte den bästa jag sett, men heller inte den sämsta. En medioker gala utan direkta överraskningar men ändå med några rätt bra matcher.


EXTRAMATERIALET

Kane kommenterar sin vinst och även om jag inte höll på honom passar han ändå rätt bra som mästare. Det är också lite kul att se hur stor Kane är jämfört med han som intervjuar honom...


TRE SAKER

1. Fick man bara in lite nya brottare i matcherna om Interkontinentalbältet och United States Championship-bältet skulle galan kunnat bli riktigt bra.

2. I och med Tag team turmoil och Six Pack Elimination-matcherna lyckas man trots de få matcherna få med rätt många brottare på galan.

3. CM Punk mot The Big Show är den enda matchen som inte gäller ett bälte.


HANS-ÅKE LILJA (2011-03-17)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Kane reacts to victory
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA