Den helt klart största av alla WWE-galor

FILMEN

Årets WrestleMania är den 27:e i ordningen och den här gången satt det inte mindre än 71 617 personer i publiken och såg det hela live. Inte illa även om han måste fråga sig hur mycket de som sitter längs bak egentligen ser. Arenan är otroligt stor.

I år är det The Rock som glider in som presentatör för galan. Personligen har jag aldrig varit speciellt förtjust i The Rock (jag har riktigt svårt för att han refererar till sig själv i tredje person) men i USA är han omåttligt populär, vilket står fullständigt klart när man ser galan.

I galans första match utmanar Alberto Del Rio Edge om tungviktstiteln. Christian står i Edges ringhörna och Brodus Clay i Del Rios. Det hela mynnar ut i en jämn och faktiskt riktigt bra match även om Del Rio är rätt tråkig som brottare.

Sen blir det dags för Cody Rhodes att ge igen på Rey Mysterio för att Rey skadat hans ansikte. Rhodes har en bra karaktär och är även en rätt bra brottare. Mysterio är ju visserligen duktig men han är riktigt tråkig som personlighet. Trots det blir dock matchen helt okej.

Därefter har det blivit dags för The Core att möta The Big Show, Kane, Santino och Kofi Kingston i en fyra mot fyra match. När alla åtta brottarna kommit in i ringen bjuder de på galans i särklass kortaste match som dessutom är riktigt tråkig.

Sen kommer galans första riktigt intressanta match där CM Punk möter Randy Orton. CM Punk vill ge igen för att Orton sparkade honom i huvudet för två år sedan och i kväll ska det ske. Orton har en rätt bra karaktär men Punk är fenomenal. Publiken formligen hatar honom vilket är precis vad han vill. Matchen blir intensiv och bra.

Nu följer en match mellan Michael Cole och Jerry "The King" Lawler. Cole har Jack Swagger i sin ringhörna och Stone Cold Steve Austin är domare men trots att Austin och Swagger är med i ekvationen kan jag inte låta bli att undra varför denna match får gå på WrestleMania. Cole är en kommentator och Lawler en före detta brottare. Matchen känns larvig och otroligt onödig.

Som tur är följs den upp av galans i särklass bästa match: Triple H mot Undertaker. I en No Holds Bare-match (där alltså allt är tillåtet) ska Triple H bryta Undertakers rekord på 18 raka vinster i 18 raka WrestleManias. Matchen är definitivt galans bästa och i övrigt en riktigt bra match som jag kommer minnas länge!

Efter en så bra match som Triple H och Undertaker bjöd på är det inte lätt att gå vidare utan att tycka att något är dåligt och tyvärr blir det inte bättre av att vi får galans andra fjantmatch. Vi får en sexmanna tag team-match där vi ser Dolph Ziggler och Laycool (tag team) mot John Morrison, Trish Stratus och Nicole "Snooki" Polizzi. Snookie är från TV programmet "Jersey Shore" som visas på MTV och egentligen ingen brottare. Detta syns och förutom Trishs Matrix-liknande manöver vill jag helst glömma matchen.

Galan avslutas men en match om världsmästarbältet mellan John Cena och Miz. Miz är mästare när matchen startar och även om matchen fungerar så känns den lite tam efter Triple H och Undertaker-matchen vi nyss sett. Lite kul är det dock att den får ett lite oväntat slut.

WrestleMania 27 kan sammanfattas som en riktigt bra gala även om den har några dippar i och med de matcher som inte känns helt seriösa och genomtänkta. Dessutom skulle man ha sparat Triple H mot Undertaker-matchen till slutet för att slippa försöka överträffa den. I stort är jag dock väldigt nöjd med galan.


EXTRAMATERIALET

Som vanligt har WrestleMania-DVD:erna lite extra att bjuda på när det gäller extramaterialet. Den här gången får vi lite WrestleMania-historik, en extra match mellan Daniel Bryan och Shamus samt Hall of Fame-ceremonin. Godkänt extramaterial med andra ord.


TRE SAKER

1. Undertaker mot Triple H var helt klart galans bästa match... om nu någon missat det.

2. Personligen tycker jag att man kunnat skippa både The Rock och Stone Cold Steve Austin.

3. Det är kul att den 27:e upplagan av en gala kan vara så pass bra som denna var.


HANS-ÅKE LILJA (2011-09-27)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Silver Vision
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
Extramaterial:
United States Championship Lumberjack Match (Daniel Bryan vs. Sheamus), WWE's Legendary Moments and WWE Hall of Fame 2011 Ceremony
RECENSERAT DENNA DAG (3/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA