Historien om det finaste bältet

FILMEN

"The history of the world heavyweight championship" är precis vad det låter som. En dokumentär om världsmästarbälet inom WWE. Boxen inleds med en timslång dokumentär om världsmästarbältet och dess historia och alla de som varit framgångsrika som mästare. En rätt välgjord dokumentär som väl fyller sitt syfte i boxen.

Därefter följer 22 matcher om bältet. Den första är från 1961 där Pat O’Connor och Buddy Robers gör upp och den sista är en match mellan Jeff Hardy och Edge från 2009. Där emellan får vi se många bra matcher med brottare som Rick Flair, Hulk Hogan, Vader, Chris Jericho med flera. En hel del brottare får vi dessutom se som yngre (och rätt annorlunda utseendemässigt mot idag). Vi får se en tidig match med Jericho där han har långt hår och ser mer ut som Edge än sig själv.

Vi får även se Vader som man kunde se rätt mycket av om man följde TV3:s sändningar från WCW när de begav sig och Frank Andersson var på väg in i brottningsvärlden. Han var då en riktigt elak rackare. Vi får även se en match mellan Hogan och Flair där Mr. T dyker upp som domare.

Nackdelen med boxen är att man inte får så mycket bakgrundsinformation om vad som föregått matcherna. Det spelet missar vi helt och får nöja oss med själva matchen vilket ju inte är helt fel. Dock skulle det varit trevligt om man lagt in en liten introduktion till alla matcherna så man vetat lite mer om förutsättningarna. Men å andra sidan skulle boxen då behövt varit rätt mycket längre.

På det hela taget är "The history of the world heavyweight championship" dock en rätt intressant box. De senare matcherna har man ju redan sett men de äldre är nya för mig. Framförallt de före 80-talet och även om de inte alls håller samma klass som idag är de rätt kul att se. Men det är tur att man lagt med dokumentären för utan den hade detta lätt bara blivit en DVD med en massa matcher utan egentligt syfte.


EXTRAMATERIALET

Inget. Det hade varit kul att få veta mer om själva bältet. Hur det är gjort och av vad.


TRE SAKER

1. Favoritmatchen när det gäller brottningen är helt klart sista matchen mellan Edge och Jeff Hardy.

2. I de tidigare matcherna är det en helt annan typ av brottning. Den påminner mycket mer om traditionell brottning än vad WWE gör idag.

3. Vi bjuds på en mängd olika matcher som alla har ett bälte står på spel. Det är allt från vanliga matcher till en Triple threat match och en stegmatch.


HANS-ÅKE LILJA (2010-06-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Widescreen
RECENSERAT DENNA DAG (21/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA