Dags för årets storstök

FILMEN

"Royal Rumblen" lever framförallt på den stora rumble-match som avslutar galan. Här börjar två brottare och sen kommer det in en ny brottare ungefär var 90:e sekund. Detta fortsätter sen tills det vara är en vinnare kvar i matchen. Men mer om detta senare. Det som dock är värt att konstatera är att antalet matcher blir ordentligt färre än vad vi är vana vid från andra galor.

Vi inleder med Edge mot Ziggler i en match om tungviktsbältet och här måste jag faktiskt erkänna att det blev mer underhållande än jag hade vågat hoppats på. Ziggler växer i mina ögon och blir bara bättre och bättre. Och han funkar förvånansvärt bra tillsammans med Edge.

Sen är det The Miz och Randy Orton som möts om världsmästarbältet och den matchen var inte lika bra. The Miz är inte speciellt rolig som brottare. Han kan konsten att tala till folk, men som brottare är han inte i min smak. Orton är ju däremot en bra brottare, men han funkar riktigt dålig som god. Han ska vara den onde, elake och sadistiska brottaren som alla hatar.

Sen är det Divornas tur och här bjuds vi på en riktigt tråkig match. Natalya mot Michelle McCool mot Layla mot Eve Torres om Diva-bältet, men det bli aldrig roligt.

Sen är det så dags för den stora rumblen och den här gången har man utökat antalet deltagare från 30 till 40 och, ja, det tillför inte så värst mycket. Lite känns det som om det är för att alla ska få en chans att vara med, även de som inte platsar. Sen blir den väldigt lång också i och med att det är fler brottare med. Mest underhållande under hela stöket är CM Punk som vanlig är suverän. Minst underhållande är den lilla dvärgen Hornswoggler som förlöjligar allt vad WWE står för. Katastrof.

Galan får godkänt men känns lite tunn. Rumblen blev för lång och det andra för lite så, nja, det var inte någon favoritgala.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en intervju med vinnaren av Diva-bältet och ett klipp där vinnaren av Royal Rumblen firar. Jag tänker inte avslöja vilka dessa två är men det lär ni märka när ni ser galan.

Sen får vi även en extra disk i blu-ray-utgåvan där man lagt in de sista avsnitten innan "Royal Rumble" av både "RAW" och "SmackDown". Dessa är dock vanliga avsnitt, men ger en liten inblick i hur uppläggen är inför galan, vilket är bra. Bäst av allt detta är matchen mellan Edge och The Miz.


TRE SAKER

1. En sak som slår mig är frågan om Divorna någonsin brottas utanför galorna? Någon match då och då har man ju sett i veckoprogrammen, men det är sällsynt.

2. Överraskningarna i årets rumble är när Booker T och Kevin Nash dyker upp. Inte världens största namn, men ändå.

3. Vann rätt brottare rumblen? Nej, inte enligt mig.


HANS-ÅKE LILJA (2011-06-22)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 2
Utkomstår: 2011
Bolag: TMC
Ljud: Stereo
Bild: Anamorfisk widescreen
Extramaterial:
Todd Grisham interviews Eve, Alberto Del Rio?s Royal Rumble Celebration, Natalya vs. Melina, Edge vs. The Miz, Antino Marella & Vladimir Kozlov vs. Husky Harris & Michael McGillicutty, CM Punk vs. Wade Barrett, SmackDown - 28th January 2011 och Champions & Challengers Tag Team Match
RECENSERAT DENNA DAG (16/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
DRAMAKOMEDIERNA