Poker, poker och ännu mer poker

FILMEN

"Lucky You" är en väldigt mycket en film om poker. Med det menar jag att det spelas väldigt mycket poker i den, det pratas väldigt mycket poker i den och vi får se sjukt mycket pokerspelare svettas över stegar och trissar.

Mitt i allt detta hittar vi Huck Cheever (Eric Bana). Huck bor i Las Vegas och är uppvuxen med kortspel hemma vid köksbordet. Detta har gjort honom till en väldigt duktig pokerspelare… men med ett problem. Han har lite svårt att lägga av i tid. Dessutom klarar han inte av att lägga sig när han har en bra hand. Något av en dödssynd för en pokerspelare. Det finns nämligen nästan alltid en chans att motståndaren har en ännu bättre hand.

Detta resulterar i att han rätt snabbt spelar ihop en stor summa pengar från ingenting men sen också förlorar allt då han inte slutar i tid. På grund av detta saknar han nu de pengar som behövs för anmälningsavgiften i Poker-VM som snart ska gå av stapeln.

Som om detta inte vore nog slåss han även med inre demoner i form av sin dåliga relation till sin far. Fadern, som spelas utmärkt av Robert Duvall, har dessutom vunnit Poker-VM två gånger tidigare, något som Huck inte gjort...

Som tur är gillar jag poker och tycker därför att det är underhållande med allt pokersnack och sekvenser som visar hur spelarna sitter vid borden och svettas. Skulle man nu inte gilla poker tycker man med allra största säkerhet istället att det blir för mycket med resultatet att man tröttnar.

För det är bara att erkänna att "Lucky You" är en film om poker. Visst vi har konflikten mellan fader och son men den känns ändå sekundär. Dessutom har vi också en liten kärlekshistoria mellan Huck och den något naive Billie Offer. Denna lilla kärlekshistoria känns dock som om den lagts till lite efteråt för att göra Huck mer mänsklig, tyvärr. Den känns rätt urvattnad och inte speciellt spännande, trots att det är Drew Barrymore som gör rollen som Billie.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av två dokumentärer som visar en del av hur inspelningen av filmen gick till och hur man arbetade för att ge filmen den där rätta känslan. Regissören var mycket noga med att man inte skulle skrämma bort tittare utan pokerintresse…

En kul sak som vi får reda på i dessa dokumentärer är att i stort sätt alla personer som spelar pokerspelare i filmen faktiskt är professionella pokerspelare i verkligheten. Rätt kul.

Vi får också en hel del borttagna scener och det är inte mycket annat att göra än att hålla med om att de hör hemma i soptunnan.


TRE SAKER

1. Robert Downey Jr dyker upp i en liten roll i filmen och det spelar ingen roll hur liten hans roll är. Jag blir alltid glad över att se honom.

2. Även Michael Shannon dyker upp som en av Hucks motståndare vid Pokerbordet och jag gillar honom mer och mer ju mer jag ser av honom. Han var till exempel suverän i "Bug".

3. Att Barrymores karaktär fått efternamnet Offer är väldigt passande då hon ofta känns som just ett offer för Hucks spelande.


HANS-ÅKE LILJA (2008-01-19)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Warner Bros.
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Extrascener, The players at the table och The reel deel - The time and place of Lucky You
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
UNDERHÅLLNINGSUTGÅVORNA