Nja, kanske inte helt lyckat…

FILMEN

En natt vaknar John av att hans dotter tror att hon ser monster. Säker på att hon inbillar sig går han upp för att försäkra sig om att det inte finns några. Det gör det inte men i köket står tre män som misshandlar John så svårt att han hamnar i koma de närmsta nio månaderna men innan han glider in i koman ser han hur de brutalt mördare hans fru och dotter. När John vaknar är hämnd mot mannen som ledde mördarna det enda han kan tänka på. Hela händelsen ska dock visa sig att det hela är större än han kunnat ana.

"Universal Soldier: Day of reckoning" promotas som en Jean-Claude Van Damme och Dolph Lundgren-film men låt er inte luras. De två har väldigt små roller. Van Damme har något större än Lundgren men de är bara bifigurer. Detta är helt Scott Adkins som spelar John film. Tyvärr för hans del så är filmen rätt tråkig. Visst det slåss så det står härliga till men hur kul är det egentligen? Nä just det, inte speciellt.

Skådespelarinsatserna är väl sådär. De fungerar i den här typen av film där det inte är allt för mycket och avancerad dialog men det är också allt. Det de här herrarna är bäst på är att slåss och det gör de mycket. Nu hade i alla fall inte jag jättehöga förväntningar på filmen men det hade varit kul om den överraskat, vilket den inte gjorde.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Det är en biljakt med i filmen där inget stämmer. Ena sekunden ligger skurken nästan jämsides för att i nästa sekund ligga flera meter bakom. I nästa scen håller han ett gevär mot John men i nästa håller han båda händerna på ratten och geväret syns inte alls. Slarvigt!

2. Detta är fjärde filmen i "Universal Soldier" serien.

3. Vid några tillfällen blinkade det kraftigt i hela TV-skärmen (det ska vara så). Otroligt irriterande och fick i alla fall mig att vända mig bort i stället för att se vad som hände.


HANS-ÅKE LILJA (2013-02-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: DTS-HD 5.1 MA
Bild: 1080p High Definition 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (26/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
SCI-FI-FILMERNA