Sista gången… men andra gången

FILMEN

Att man ens kan fundera på att göra en uppföljare till en film som har titeln "The Last Exorcism", den sista utdrivningen, är lite underligt men nu har man ändå gjort det och då kallar man naturligtvis filmen för "The Last Exorcism 2". Inget är omöjligt när det gäller film.

Hur som helst, Nell är tillbaka och spelas även denna gång av Ashley Bell och precis som i första filmen är hon bra i rollen. Nell ser sliten ut och hon kan gå upp i en brygga som skulle få vilken elitgymnast som helst att gråta av avundsjuka. Den här gången har man lämnat det dokumentärstuk som första filmen hade och nu är det en vanlig skräckfilm man skapat. Nell hamnar på ett hem för ungdomar med problem och man försöker övertyga henne om att det som hänt henne bara är inbillat och att hon kan bli frisk från det. Och till en början går det bra. Men ganska snart står det klart att Nell fortfarande har något inom sig, något som verkligen älskar henne…

Det är inte mycket som knyter ihop "The Last Exorcism 2" med sin föregångare utöver att du bör ha sett den första filmen, vilket kan vara både bra och dåligt. Men framförallt känns den inte riktigt som en uppföljare. Ungdomarna på hemmet där Nell hamnar känns som om de kunde vara tagna från vilken skräckfilm som helst, en är omtänksam, en elak, en tuff och så vidare.

Tyvärr har allt det som gjorde första filmen bra försvunnit den här gången. Den här filmen känns mer som en medioker dussinfilm som inte är speciell på något sätt utan i stället mer känns som om den rullar på i samma spår som så många andra filmer i den här genren.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Naturligtvis lämnas det öppet för ytterligare en "sista" utdrivning…

2. Nell verkar rätt avslappnad trots allt hon gått igenom.

3. Filmen visades aldrig för pressen innan premiären vilket tyder på att filmbolaget visste att de hade en rätt svag film.


HANS-ÅKE LILJA (2013-07-04)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2013
Bolag: Noble Entertainment
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (25/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
ROMANTISKA KOMEDIERNA