Samma sak men mer avslappnat

FILMEN

Säsong två av "21 Jump Street" visades första gången på amerikansk TV under 1987 och 1988 och säga vad man vill om serien men den representerar verkligen 80-talet. Kolla klädstilarna, frisyrerna och språket så förstår ni vad jag menar.

Största skillnaden mellan första och andra säsongen av "21 Jump Street" är antalet avsnitt. Medan första säsongen bara hade 13 avsnitt så har andra säsongen hela 22. Själva handlingen tuffar dock på i samma stil som tidigare och Hanson, Penhall, Hoffs och Ioki fortsätter att infiltrera skolor i jakten på unga förbrytare.

Dock har skådespelarna nu kommit in i sina roller mer än i första säsongen och det märks. Dialogen känns mer avslappnad och karaktärerna mer äkta. För den skull ska man dock inte förvänta sig några revolutionerande förändringar jämfört med första säsongen. Serien hittade redan i första avsnittet sin niche och avviker inte från den i första taget.

I säsongens första avsnitt "In the custody of a clown" får vi för övrigt se ett utmärkt exempel på återvinning av skådespelare. Minns ni Barney Martin som spelar Hansons partner i pilotavsnittet från första säsongen? Här är han tillbaka. Dock inte som Hansons partner. Den här gången spelar han istället en kidnappare?!?! Kanske inte helt klockrent att använda samma skådespelare i så olika roller i samma serie.

Rykten säger för övrigt att Johnny Depp börjat tröttna på serien vid det här laget och därför hade svårt att engagera sig i sin roll och sitt skådespelande. Personligen märker jag dock inget av detta under säsong två.


EXTRAMATERIALET

Boxen har inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Från början tackade Johnny Depp nej till att spela Hanson och rollen gick till Jeff Yagher som faktiskt började spela in piloten. Skaparna av serien blev dock inte nöjda och avbröt filmningen och erbjöd återigen Depp rollen. Den här gången tackade han ja.

2. Efter andra säsongen fanns det planer på att skapa en spin-off till serien med titeln "City Court". Serien skulle följa Jump Street-fallen i rätten men på grund av manusförfattarstrejk blev det inget med serien.

3. I signaturmelodin är det Johnny Depp (Hanson) och Peter DeLuise (Penhall) som sjunger ordet "Jump" och Holly Robins (Hoffs) som sjunger resten.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (4)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (22/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA