Tack och hej!

FILMEN

När "The Walking Dead" återvänder för en tredje säsong har en viss tid passerat sedan vi lämnade dem i säsong 2. Exakt hur mycket får vi inte veta men Hershel har fått längre hår och skägg, Carl har blivit äldre och även han mer långhårig men mest märkes det på Lori och hennes graviditet. Den har gått rätt långt och vi inser att det snart är dags för henne att föda och man undrar ju genast hur sjutton det ska gå till. Var i en zombiekatastrof föder man barn?

Redan tidigt i säsongen hittar gänget ett fängelse där de bestämmer sig för att söka skydd. Fängelset kommer att spela stor roll under säsongen och till en början verkar det vara idealiskt. För vad kan vara bättre än ett stort hus med stängsel och murar runt som är byggt för att ingen ska kunna ta sig in eller ut? Ja, kanske hade det varit bättre om det inte varit drivor med zombies innanför murarna men de ge sig in för att rensa fängelset på zombies, något som ska visa sig kosta mer än man kunnat ana…

Andrea och Michonne är som bekant skilda från övriga gruppen och på grund av omständigheter hamnar de i en stad, Woodbury, där man faktiskt lyckas leva ett rätt normalt liv mitt i allt kaos. Folket där leds av en man som man kallar för The Governor och till början verkar han vara en rätt sympatisk man som verkligen gör allt han kan för att hålla staden säker och ge de som bor där ett så vanligt liv som möjligt. Men rätt snart märker man att han inte riktigt är dem man trott. Han visar sig vara en riktig psykopat som i stället för att förenas med Rick och hans gäng startar krig mot dem. Något som leder till dödsfall på båda sidorna.

Under säsongen är det tack och adjö till en hel del av karaktärerna. Som vanligt med "The Walking Dead" är ingen säker och det är faktiskt en hel del oväntade dödsfall under säsongen. Detta gör säsongen rätt svårrecenserad då jag inte vill avslöja för mycket… Men samtidigt som det är tack och adjö till många är det också hej och välkommen till en mängd nya karaktärer. En del kommer de av er som läst serien känna igen. Vi får se The Governor som jag nämnt tidigare, vi får se mer av Michonne (även om hon dök upp redan i slutet av säsong 2), Tyreese (som har en väldigt stor roll i serietidningen) dyker upp tillsammans med andra kända ansikten. Vi får även se Merle (Daryls bror) återvända, dock utan den hand han förlorade i fösta säsongen. Vi får också ett gäng karaktärer som inte är baserade på serietidningen utan som är skapade direkt för TV-serien. Och det är lite av det som är seriens styrka. Man har många intressanta karaktärer som alla får den tid de behöver för att berätta sin historia.

"The Walking Dead" blir bara starkare och starkare som TV-serie och jag gillar säsong 3. Det finns många överraskningsmoment, även för oss som läser serien, många bra karaktärer, stark handling och ett tempo som gör att man bara vill se nästa avsnitt när man sett klart ett. Och det går nu väldigt lätt nu när säsongen finns ute på DVD. Så, med andra ord, inhandla säsong 3, luta er tillbaka och njut av 660 underbara minuter!


EXTRAMATERIALET

Det finns mycket extramaterial samlat i denna box. Förutom kommentarspår får vi även en mängd kortfilmer om hur saker och ting gick till bakom kulisserna vid inspelningen. Vi får se hur Carl mognat på de tre säsongerna serien pågått, vi får se hur man gjorde vissa effekter, vi får lite fokus på de karaktärerna som dog under säsong 3 (se inte detta innan ni sett säsongen). Vi får även se hur man byggde fängelset där mycket av säsongen utspelar sig och en djupare titt på kampen mellan Michonne och The Governor.

Vi får även se några borttagna scener. Dock inte en omtalad dödsscen (sista stora karaktären som stryker med) där det tydligen ska finnas en alternativ version. Mycket extramaterial som sagt och helt klart godkänt!

SPECIAL EDITION-UTGÅVA

För andra gången i rad har Anchor Bay fått fram en fantastisk specialutgåva av "The Walking Dead". För säsong 2 producerade de ett zombiehuvud med en skruvmejsel i ena ögat. När man sen flippade bak huvudet så satt själva blu-ray-diskarna där.

Nu är det säsong 3 tur att få en specialutgåva. Den här gången har man hämtat inspiration från The Governors zombieakvarium och återskapat det. Två akvarium inbyggda i en träställning (allt är dock i plast) får vi. I dessa sitter fem zombiehuvuden som sitter uppsatta på ett sätt som får dem att guppa som om de låg i vatten när man rör boxen. Man kan även fylla akvariumen med vatten om man så önskar. Alltsammans är sedan snyggt upplyst som ett välskött akvarium ska vara.

Hela boxen ser otroligt snygg ut och passar perfekt i bokhyllan!


TRE SAKER

1. Jag gillar de två pack-zombies Michonne har med sig. Underbart!

2. Säsong 4 av serien har premiär i USA den 13 oktober.

3. Många av de grymheter The Governor utför i serietidningen har tonats ner nu när det dyker upp i TV-serien…vilket känns ganska förståeligt.


HANS-ÅKE LILJA (2013-09-21)
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (17)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2013
Bolag: SF
Tema: Zombies
Ljud: DTS 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Extramaterial:
Featurettes: Rising son, Evil eye, gone, but not forgotten, Heart of a warrior, Michonne vs. The Governor, Safety behind bars, Making the dead och Guts and glory. Deleted scenes: Walking with me, Say the word, Hounded home, I ain't a judas, Clear. Audio comment with cast and crew.
Genre: Skräck, TV-serie
Format: Blu-ray
Region: B
Antal skivor: 5
Utkomstår: 2013
Bolag: Anchor Bay
Ljud: Dolby TrueHD 7.1
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Extramaterial:
Featurettes: Rising son, Evil eye, gone, but not forgotten, Heart of a warrior, Michonne vs. The Governor, Safety behind bars, Making the dead och Guts and glory. Deleted scenes: Walking with me, Say the word, Hounded home, I ain't a judas, Clear. Audio comment with cast and crew.
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (22/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA