Nej, nej, nej…

FILMEN

Tyvärr är "Monster Brawl" inte alls så häftigt som man kan tro vid första anblicken. Jag såg framför mig lite hur välgjorda moster skulle tvingas upp i en ring eller bur där de tvingades att fightas mot varandra tills endast en av dem levde. Visst, även det är en rätt galen idé men samtidigt en ganska lockande idé. Jag såg till exempel framför mig en zombie som de fick tvinga in i buren med våld och att den då kastade sig över sitt byte, inte dansade runt i ringen för att få till ett bra grepp och så vidare…

Vad vi istället får är en film där visserligen monster möts i ringen men de gör det frivilligt och det hela har verkligen det skimmer av fjantighet som jag hoppades så evinnerligt att man skulle lyckas få bort, som man skulle ersätta med fräna effekter och en story som, även om den är helt galen, skulle kunna vara någorlunda trovärdig inom filmens ramar. Men man misslyckas med precis allt.

Specialeffekterna är mediokra, handlingen är sådär löjlig som man befarade att den skulle kunna vara och inte ens wrestlingen är något att ha. Nä, nu blir filmen bara en stor suck som man vill snabbspola sig igenom. Så, hoppa över den här filmen. Vill ni se wrestling finns det mycket bättre saker att se och vill ni se monster är nästan allt bättre än detta.


EXTRAMATERIALET

Vi får en bakom kulisserna-film som visserligen täcker upp en hel del men som samtidigt känns rätt slarvigt gjord. Vi får borttagna scener, en trailer och ett kommentarspår. Sammantaget ungefär lika tråkigt som själva filmen.


TRE SAKER

1. Jimmy Heart som många wrestlingfans säkert känner igen dyker här upp som sig själv.

2. Man envisas med att översätta Clothesline, som är en wrestlingterm, till Klädstreck. Och även om det är den korrekta direkt översättningen känns det inte speciellt tufft när de säger "och där åker han på ett klädstreck".

3. Jag tror skaparna av filmen hoppades på en kultklassiker men tji fick de…


HANS-ÅKE LILJA (2013-01-24)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2012
Bolag: Njutafilms
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Kommentarspår, bakom kulisserna, borttagna scener och en trailer.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (13/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA