Den ultimata blind daten

FILMEN

Danny är blind sedan födseln har nu fått chansen att genomgå en operation där han kanske kan få tillbaka delar av sin syn. I bästa fall kommer han att kunna se suddiga svartvita bilder och i västa fall kommer han att få hjärnskador. Efter noggrant övervägande bestämmer sig Danny för att ta chansen trots riskerna.

För även om Danny lever ett rätt bra liv med bra kompisar och en bra vardag är det något han saknar, nämligen en kvinna vid sin sida. Danny som är oskuld tror inte att det är möjligt för honom att hitta något, Dannys bror Larry är dock av en annan åsikt och bestämmer sig för att fixa några blind dates åt brorsan.

Dessa dater går inget vidare och Danny är i stort sätt redo att ge upp sökandet efter den rätte då Leeza dyker upp. De två börjar umgås och faller snart för varandra. Men som i alla sådana här komedier finns det naturligtvis en hake som ställer till problem för de kära, här är det Leezas förlovning som blir ett problem.

Leeza vill dock inget hellre än att lämna sin tilltänkte och vara med Danny men då hon är indiska är detta omöjligt. Heder och löften är heliga och hon har ju lovat att gifta sig med Arvind, hennes blivande man.

Ja, som ni ser är detta ytterligare en version av den rätt typiska mallen på komedier som dyker upp titt som tätt. Skillnaden med denna är alla blindskämt som finns med och visst, de kanske inte alltid är så politiskt korrekta med de är faktiskt rätt kul. "Blind Dating" är därför en rätt underhållande film och även om den inte direkt tillför kategorin kärlekskomedier något nytt så är den ändå underhållande och rätt trevlig. Dessutom är Chris Pine och Anjali Jay riktigt bra i huvudrollerna.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. När man läser vad filmen ska handla om på baksidan av omslaget är det nästan så man tycker att de beskriver en helt annan film än den man just sett.

2. I rollen som Leezas tilltänkte make ser vi Sendhil Ramamurthy som även spelar Mohinder i TV-serien "Heroes".

3. I rollen som Dannys psykiatriker ser vi ingen mindre än Jane Seymour även känd som Dr. Quinn, Medicine Woman.


HANS-ÅKE LILJA (2008-05-02)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (4/10):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN AUGUSTI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA