Överraskande bra

FILMEN

När filmen börjar möter vi fyra ungdomar i en sprillans ny Mercedes. De har surfingbrädorna på taket och flyger fram på vägen. Första intrycket är att de är bortskämda överklassungar som är på väg till stranden en vacker sommardag. Tyvärr är det enda som stämmer med den gissningen att de är på väg till stranden…

I bilen hittar vi bröderna Danny och Brian, Brians flickvän Bobby och kompisen Kate. De är som sagt på väg till stranden men inte för att surfa, eller det ska de kanske också men det är inte resans huvudsyfte. Syftet är att komma undan den pest som håller på att utplåna mänskligheten totalt. För att klara sig har de satt upp fyra regler som de slaviskt följer… eller i alla fall borde följa:

1) Undvik alla bebodda områden.
2) Om du träffar andra människor, utgå ifrån att de är smittade.
3) Rör aldrig någon som inte disinfekterats.
4) De sjuka är redan döda.

Jag gillar "Carriers". Jag gillar dels att själva utbrottet av smittan redan skett när vi kommer in i handlingen. Jag gillar att allt kanske inte går så bra som man skulle vilja att det gör för våra fyra huvudpersoner. Jag gillar att filmen i vissa scener är riktigt obehaglig, och då menar jag inte rent visuellt.

Sen kan man ju tycka vad man vill om att logiken som kanske inte håller hela vägen. De använder munskydd för att inte bli smittade och ibland kan jag tycka att det slarvas lite med det och att de borde blivit smittade, men jag väljer att strunta i dessa detaljer. Skådespelarna funkar och manuset är genomtänkt. Specialeffekterna får godkänt och faktum är att jag lite generaliserande inte hade speciellt stora förväntningar när jag slog igång den 81 minuter korta filmen. Men jag blev väldigt positivt överraskad och jag gillade verkligen "Carriers".


EXTRAMATERIALET

Inget tyvärr.


TRE SAKER

1. Det finns en riktig "hoppa till"-scen i filmen.

2. Jag gillar hela historien med den lilla flickan. Den är så grym.

3. Jag gillar att det mesta som brukar vara med i en film av det här slaget redan har hänt när vi kommer in i filmen. Det är nästan som om detta är vad som händer när eftertexterna rullat i en "vanlig" smittofilm.


HANS-ÅKE LILJA (2010-04-14)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen 2.39:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (28/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ÄVENTYRSFILMERNA