En orgie av idioti och blod

FILMEN

"Evil Aliens" handlar om Michelle Fox som är reporter på ett TV-program om Aliens och UFOs. Med dalande tittarsiffror får hon uppdraget att med en skådespelare (för att kunna göra en rekonstruktion), en UFO-nörd, en kameraman och en ljudtekniker åka ut till en ö som man bara kan komma till om tidvattnet dragit sig undan.

På ön finna det nämligen en kvinna som hävdar att hon blivit gravid med en utomjording och nu väntar dennes barn. Väl på plats möts de av kvinnan och hennes tre bröder som är en blandning av idioter och inavlade knäppskallar…och en massa Aliens.

Tyvärr är det rätt uppenbart att man använt mer låssasblod än pengar till filmen och rätt snart utvecklas den till en orgie av idioti och blod. Sexskämten haglar som flugor till en sockerbit men tyvärr är de fåniga och känns mest som om de är hämtade från en av de där collegefilmerna man kunde så på 80-talet.

Man tar varje tillfälle man får att exponera lättklädda kvinnokroppar (man har till och med en Alien med tre bröst) och till slut blir det bara för mycket, för larvigt och för uppenbart att det är det enda man vill göra. Det och stänka så mycket blod man kan över skådespelarna.

Personligen tröttnade jag rätt fort och satt mest och suckade och ville att det skulle ta slut. När det sen gjorde det kom också filmens höjdpunkt…och då syftar jag inte på eftertexten. Twisten på slutet är det enda i filmen jag log lite åt. Den är rätt dåligt gjord men ändå det mest påhittiga med hela filmen…


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet är rätt omfattande med tanke på vilken typ av film detta är. Vi får lite borttagna eller omklippta scener, vi får se tabbar som gjordes under inspelningen och vi får se hur man gjorde monstren.

Helt klarat godkänt för en film av "Evil Aliens" kaliber.


TRE SAKER

1. Det är lite beklämmande att man tycker sig vara tvungen att inkludera så många sexskämt. Jag tror att om de togs bort skulle filmen blir avsett bättre.

2. Säga vad man vill om handlingen men specialeffekterna är rätt bra. Här har man lagt ner lite tid och pengar, det syns.

3. I en scen klämmer nörden en finne som skvätter ut över en spegel och då var det mycket nära att jag stängde av filmen. Kändes enbart motbjudande och äckligt.


HANS-ÅKE LILJA (2007-04-05)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2007
Bolag: Noble Entertainment
Tema: Aliens
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Interviews, Deleted Scenes, Bloopers & Outtakes och A Guided Tour of Life Creations.
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (5/8):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JUNI/JULI
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA