86 minuter av mitt liv borta för evigt

FILMEN

Fem killar åker till Las Vegas för att ha svensexa för en av killarna. Med sig har de 10 budord för svensexor som de måste verka efter. Alla ska bidra med något till festandet, men ju längre svensexan går blir allt bara värre och värre.

Det är sällan jag stött på en film som är så överdrivet grabbig som "Vegas Baby". Allt går ut på sex. Alla skämt, alla associationer och ja, allt annat i filmen. Tröttsamt, trist och framför allt inte kul.

Filmens kvinnor är till större delen porrstjärnor och många scener i filmen är i princip porrscener utan att det blir snuskigt. Återigen: grabbigt, efter någon sorts mall som jag inte vet vem som skapat.

När man kommit ungefär halvvägs in i filmen är det inte så svårt att räkna ut slutet på eländet. I slutet finns det dock ett tal som tro det eller ej innehåller en del värdefulla vitsord, men det hjälper inte att rädda dyngan på något sätt.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av en 15 minuter lång bakomfilm och en trailer. Bakomfilmen är lite underhållande, men knappast på rätt sätt. Det första man får se är regissören Eric Brent som babblar om vilken fantastisk cast han haft till sitt förfogande. Eh?

Vidare är det mer eller mindre oseriösa intervjuer med skådepelarna om inte säger något av värde. Kvalitén på bakomfilmen är inget vidare, pratet döljs av för hög bakgrundsmusik och det finns ingen text att slå på.


TRE SAKER

1. Den amerikanska filmen heter faktiskt "Bachelor Party Vegas", men arbetsnamnet var "Vegas Baby". Men - i bakomfilmen heter filmen plötsligt "Vegas Bachelor Party"... Glasklart?

2. I en scen hamnar gänget på en inhängnad gård där det finns en hundkoja med namnet "Cujo" skrivet på den. Ännu ett bevis på Stephen Kings-inflytande i underhållningsbranschen.

3. En del välkända komediskådespelare figurerar i biroller i filmen, bland annat välmeriterade Lin Shaye som debuterade 1975 med den trevliga rollen "Whore". Jag hoppas att alla dessa fick bra betalt för att vara med i skiten.


ANDERS JAKOBSON (2006-08-16)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Nordisk film
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 1.77:1
Extramaterial:
Behind the scenes, Trailers
Köp filmen hos:
Delning:
NIO TIPS FRÅN MAJ
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA