En stinkande mördare i medioker film

FILMEN

"Reeker" börjar på ett sätt, fortsätter på ett annat och slutar på ett helt annat sätt. Spontant känns det som en rörig film men det mesta, dock inte allt, reder ut sig i slutet. Vi får följa fem ungdomar som måste övernatta på ett övergivet hotell efter att vägen av okänd anledning stängs av. Under natten börjar naturligtvis konstiga saker hända och det är nu filmen blir lite spretig och underlig.

Det börjar med att de känner en doft och sen ser en konstig figur med gasmask över ansiktet. Gasmaskmannen är ute efter att döda ungdomarna och han gör det på det ena sofistikerade sättet efter det andra. Sätt som inkluderar borrar, knivar och andra tillhyggen.

Allt efter att filmen fortgår känns det mer och mer som en variant av "Fredagen den 13:e" och "Terror på Elm Street"-filmerna förutom att man här inte har en aning om varför han mördar ungdomarna. Det är just en anledningen man sitter och väntar på under stora delar av filmen…

När sen slutet kommer så förklaras en hel del av det man funderat över under filmens gång men jag tycker fortfarande att man gör det rätt lätt för sig. Visst man får en förklaring till varför en hel del saker hände men långt ifrån alla frågetecken rätas ut.

De flesta skådespelarna är okända förmågor. Den mest kända av dem är Michael Ironside som vi tidigare sett i TV serier som "V" och "Desperate Housewives". Alla medverkanden gör dock det man kan förvänta sig av dem men varken mer eller mindre.

Allt detta gör att "Reeker" känns lite som ett hafsjobb. Där man kan ana att skaparna velat få till en ny "Fredagen den 13:e" eller "Terror på Elm street" film men inte riktigt lyckats utan istället fått till en medioker skräckis.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet inkluderar en "Making of Reeker" som är lite småkul. Personligen hade jag hellre sett att man inkluderade en film om specialeffekterna som faktiskt är rätt bra. Det blir inte så mycket nytt här när man redan sett filmen.

Det finns även ett gäng kortare intervjuer med. Tyvärr är inget extramaterial textat.


TRE SAKER

1. Slutet är faktiskt riktigt bra även om det kunde ha utvecklats lite till.

2. I två av rollerna ser vi Derek Richardson som har en roll i "Hostel" och Arielle Kebbel som kan ses i "The Grudge 2". Båda är i början av sin karriär men riskerar redan att fastna som B-skräckskådisar.

3. Efter att ha sett filmen tycker jag att omslaget är rätt missvisande. Personligen förväntade jag mig en helt annan film än det jag fick.


HANS-ÅKE LILJA (2006-11-01)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA