Ytterligare mord mot betalning

FILMEN

"Hostel 2" tar vid där första filmen slutar och vi får se hur Paxton fortfarande lider av det han var med om. Samtidigt är han skräckslagen för att de som torterade honom ska hitta honom igen och den här gången göra slut på honom för gott. Naturligtvis är hans dagar räknade och det dröjer inte länge innan vi hittar honom huvudlös vid köksbordet...

"Hostel 2" handlar istället om tre tjejer som åker på semester. På tåget träffar de en modell de känner lite ytligt sedan tidigare då en rad tillfälligheter (tror de) gör att hon hjälper dem och på så vis nästlar sig in i deras grupp. Hon får då även chansen att berätta om ett spa som man inte bör missa...

Efter ett tag är de tre tjejerna övertalade att följa med och från den stunden är deras öde beseglat. I samma stund som de checkar in på vandrarhemmet kablas deras bilder ut till eventuella spekulanter som då startar en budgivning där vinnaren blir den som får plåga dem till döds.

Vinnarna av två av våra tre vänner är bröderna Stuart och Todd. Stuart (spelad av Roger Bart) är den som är mest tveksam till att utföra det de satt igång. Hans bror Todd (spelad av Richard Burgi) däremot är så exalterad att han har svårt att tygla sina känslor. De av er som följer TV-serien "Desperate Housewives" kommer att känna igen både Roger Bart och Richard Burgi.

När sen allt drar igång på allvar blir det inte riktigt som de tror. Tjejerna visar sig vara tuffare än anat och de själva kanske inte riktigt så tuffa när det väl kommer till kritan.

Den största skillnaden mellan "Hostel" och "Hostel: Part II" är att man i del två vet vad det hela går ut på. Själva överraskningsmomentet är helt borta här men å andra sidan får man se det hela från andra sidan vilket ger ett helt annat perspektiv. Man vet hela tiden vad de är ute efter och kan därför leta ledtrådar redan tidigt i filmen.

När det gäller huvudrollerna är de mycket bra tillsatta. Richard Burgi är perfekt som den överentusiastiska brodern och kompliceras bra av den mer försiktige Roger Bart. När det sen gäller tjejerna är det samma sak där, de kompletterar varandra riktigt bra. Vi har den tuffe Whitney spelad av Bijou Phillips, den töntige Lorna som spelas av Heather Matarazzo och Beth, spelad av Lauren German. Beth är den som står lite mitt i mellan och håller ihop de andra två ytterligheterna.

"Hostel: Part II" är en bra uppföljare även om den inte riktigt ligger på samma nivå som första filmen. Den går i samma stil som första filmen och även om det är en kul twist att man redan från början vet vad det hela går ut på saknar jag överraskningsmomentet.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av tre olika kommentarspår med bland annat Eli Roth och Quentin Tarantino. Den innehåller också en hel del borttagna scener som är kul att se. Det är speciellt kul att det innan förklaras lite varför scenen inte finns med i den färdiga filmen.

Vi får även en del tabbar och misstag som klippts bort. Dessa är sådär lite mitt emellan. En del är kul medan andra är rätt trista.

Den största behållningen med extramaterialet är fyra bakom kulisserna-filmer som täcker upp allt vad man vill veta om filmen. Vi får förutom massor av bakomkulisserna-material veta mer om specialeffekterna och själva produktionen av filmen. Riktigt intressant.

Sen får vi dessutom en radiointervju med Eli Roth.


TRE SAKER

1. I samband med att "Hostel: Part II" släpptes på DVD släpptes också en deluxeversion av första filmen som kan vara värt att inhandla. Den innehåller bland annat ett alternativt slut.

2. I en scen ser man ett avhugget huvud som föreställer Eli Roth. Ett lite mer udda inhopp…

3. Minst sex olika filmaffischer gjordes det till filmen. Några innehöll naket och några ansågs vara allt för våldsamma. Det är dock kul att se fantasin man haft när man gjort de olika affischerna.


HANS-ÅKE LILJA (2007-11-06)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (1)
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
KOMEDIERNA