Blodigt och rått från Roth och Tarantino

FILMEN

"Hostel", vad kan man säga om den filmen? En hel del faktiskt. Personligen gillar jag den skarpt men jag vet samtidigt en hel del som inte gillar den. Jag antar att det är lite typiskt för en film som "Hostel". Antigen gillar man den eller så gör man det inte. Det finns inget mellanting.

Det är rätt mycket gore i filmen men ändå går den aldrig riktigt över gränsen. En gissning är att Eli Roth och Quentin Tarantino velat göra en riktigt rå film men senan hållits tillbaka av filmbolaget när det väl kom till kritan.

Upplägget i filmen är mycket enkelt. Tre killar luffar genom Europa i jakt på droger och tjejer. I Amsterdam möter dom Alex som påstår att det finns ett vandrarhem (Hostel på engelska) i Slovakien där drogerna härjar fritt och brudarna är villigare är någon annanstans. Naturligtvis åker de dit och väl där upptäcker de att det Alex sagt faktiskt stämmer. Problemet är bara att om något verkar för bra för att vara sant är det oftast det också…

Jag ska inte avslöja hur det hela slutar då det är en stor del av upplevelsen med filmen men jag kan säga att jag köper upplägget i stort sätt helt och hållet. Det jag inte gillar är att man på slutet gjort huvudpersonen till en orealistiskt osjälvisk person. Vem som helst hade bara lagt benen på ryggen och stuckit så fort det bara gick. Sen kan jag även tycka att slutet är lite för positivt för en så mörk film…


EXTRAMATERIALET

En serie med tre dokumentärer (bakom kulisserna-filmer) som berättar historien om hur "Hostel" blev till. Dessa dokumentärer fyller sin funktion rätt bra även om ljudet i mellan åt är lite taskigt. Man får se allt från casting till letande efter rätt platser till inspelning.

En annan rätt kul grej är en dokumentär där man får se hur ett gäng ungar har sönder en bil. Grejen är dock att man här får se scenen från olika vinklar vilket gör den lite kul.

Vi får även kommentarer från Eli Roth, Quentin Tarantino, Boaz Yakin och Scott Spiegel.


TRE SAKER

1. Effekterna är ofta bra men ibland håller inte riktigt hela vägen.

2. Rykten säger att det som händer i filmen ska ske i verkligheten också och även om det känns otroligt känns möjligheten att det är sant läskig.

3. Fast filmen ska vara oklippt är det några ställen där den känns klippt. Inte bra.


HANS-ÅKE LILJA (2006-08-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin skräck
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Skräck
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2006
Bolag: Universal
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Extramaterial:
Kommentarspår med regissören Eli Roth och exekutive producenten Quentin Tarantino, Boaz Yakin och Scott Spiegel, "Hostel Dissected" - "bakom kulisserna" - dokumentär i flera delar, "Kill the Car!" - interaktivt inslag ur olika vinklar, Trailers
RECENSERAT DENNA DAG (27/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA