Tredje försöket det bästa?

FILMEN

Så var det dags igen. Ytterligare en spin-off serie från "CSI" har fötts. Denna gång är det New York som fått sitt eget CSI-team och naturligtvis heter serien "CSI: NY". Som tidigare är upplägget det samma som med både "CSI" och "CSI: Miami". Vi har bossen för teamet som här heter Mac Taylor och spelas förträffligt av Gary Sinise.

Hans andreman är även här en kvinna, Stella Bonasera. De tillsammans med Danny Messer och Aiden Burn utgör kärnan i New Yorks CSI team. Som väntat har de även hjälp av en polis, Donald Flack, och doktor Sheldon Hawkes.

Som vanligt tar det några avsnitt att komma in i serien men när man väl gjort det är det bara att erkänna att de lyckats igen. "CSI: NY" är förbaskat bra och frågan är om det inte är den bästa av de tre serierna. Karaktärerna är väl balanserade och kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.

Mac är den lugna, lite faderlige personen medan Danny är lite hetsigare och ibland faktiskt rätt arrogant. Ibland vet jag inte om Danny faktiskt är arrogant eller om han bara ser väldigt arrogant ut… Hur som helst uppfattar jag honom som rätt arrogant men som tur är passar det hans karaktär väldigt bra.

Stella är den perfekta partnern för Mac och där den ena brister finns den andre till hands. Hon kan vara tuff när det behövs och mjuk om det är det som behövs. Tyvärr känns inte Aiden lika perfekt. Nu ska inte skaparna av serien lastas för detta utan det beror snarare på mitt ogillande av skådespelerskan Vanessa Ferlito som spelar Aiden. Jag har sett henne tidigare ibland annat "24" och jag har aldrig riktigt gillat henne.

Eddie Cahill är däremot perfekt som Flack, polisen som hjälper CSI-gänget. Han är hård mot de hårda och schyst mot sina kollegor. Cahill gör rollen väldigt bra och jag gillar honom verkligen. Seriens doktor däremot är lite svår att få ett grepp om och förutom att han är lite i yngsta laget för att ge pondus åt rollen så gör han inte så stort intryck på mig här.

"CSI: NY" påminner mer om "CSI" än om "CSI: Miami" då serien är rätt mörk. Detta passar serien väldigt bra och förstärks ytterligare av att Mac är en rätt trumpen figur under första säsongen.


EXTRAMATERIALET

Extramaterialet består av diverse dokumentärer om serien och om hur den påverkas av att den utspelar sig i New York. Vi får också hör mer om karaktärerna och om de många djur som använts i serien.


TRE SAKER

1. Så fort Gary Sinise sa ja visste skaparna av serien att de hittat sin Mac Taylor och jag kan inte annat än att hålla med. Sinise är en mycket bra skådespelare och perfekt i rollen som Mack.

2. Tydligen var inte Eddie Cahill förstavalet till rollen som Flack men när han kom in och provspelade skippade de den de först tänkt ge rollen till och gav den till Eddie. Smart val!

3. Jag gillar omslaget till första säsongen av "CSI: NY". Mycket mörkt och stiligt, passar serien perfekt.


HANS-ÅKE LILJA (2006-09-13)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
TIPSA EN KOMPIS OM RECENSIONEN
Din mailadress:
Din kompis mailadress:
Spamskydd:
7x5 =

Relaterade recensioner (27)
20 senaste recensionerna i kategorin action
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Action, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 6
Utkomstår: 2006
Bolag: Pan Vision
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Extramaterial:
The science behind the scenes, The world's largest crime scene, The cast examine the characters, the zoo year och CSI: Ny set tour
Köp filmen hos:
Delning:
RECENSERAT DENNA DAG (25/1):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN DECEMBER
12 SENASTE
ACTIONKOMEDIERNA